Teknoloji

Snapchat’ten yeni üretken yapay zekâ özelliği: Dreams

snapchat dreams

Snapchat Dreams ile üretken yapay zekâ tabanlı özelliklerine bir yenisini daha ekliyor. Şirketin imzası olan artırılmış gerçeklik efektlerini hatırlatan Dreams, gerçek zamanlı kamera efektleri yerine üretken yapay zekâdan yararlanıyor ve kullanıcıların selfie’lerini fantastik görsellerle birleştiriyor ve ortaya yeni “şahsiyetler” çıkarıyor.

Uygulamanın “Anılar” bölümü üzerinden erişilebilen bu özellik, ilk olarak kullanıcılardan farklı açılardan selfie çekmelerini istiyor. Ardından uygulama “zaman yolculuğu” veya “alternatif evren” gibi temalarla sekiz farklı görsel oluşturuyor. Snap’ten verilen bilgiye göre, kullanıcılar Dreams resimlerine arkadaşlarının benzerlerini de ekleyebiliyor.

Dreams, bu yılın başlarında OpenAI modellerini kullanarak MyAI sohbet robotunu hayata geçiren şirketin en yeni üretken yapay zekâ deneyi olma özelliğini taşıyor. Özellik için açık kaynak araçlarından ve iç verilerden yararlanıldığı belirtilirken, iş ortakları konusunda bilgi verilmedi.

snapchat dreams

Dreams, Snap’in yapay zekâ teknolojisini bir gelir kaynağı olarak kullanma konusundaki isteğini bir kez daha gözler önüne seriyor. MyAI ilk etapta sadece Snapchat+ kullanıcılarına açık olsa da, daha sonra tüm kullanıcılara sunulmuştu. O dönemden bu yana abonelerine farklı özellikler sağlayan şirket, MyAI’ın fotoğraflı Snap’lere AI tarafından oluşturulan görsellerle yanıt vermesini mümkün kılmıştı.

Snapchat Dreams hem ücretli hem de ücretsiz olacak

Snapchat Dreams’in de hem ücretli hem de ücretsiz katmanları mevcut. Snap, Snapchat+ abonesi olmayanlara sadece tek bir sekizli selfie paketi kullanma izni verirken; abonelere her ay yeni bir paket sunuluyor. Şirket Dreams’i düzenli olarak yeni tema ve tarzlarla yenilemeyi planlıyor. Tüm kullanıcılar, 0.99 dolar karşılığında ekstra paket satın alabiliyor.

İLGİLİ HABERLER