Teknoloji

Snapchat dramatik haberleri gizlemek için Apple etkinliğinden faydalandı

snapchat-210213

Snapchat kurucularının üniversite öğrenci birliğinden arkadaşı olan Reggie Brown, uygulamanın alamet-i farikası olan kaybolan mesajlar konseptini kendisinin geliştirdiğini iddia etmişti. Bu iddianın ardından karşı karşıya gelen taraflar, sorunu mahkeme salonunun dışında uzlaşarak çözmeyi başardı. Snapchat’ten uzlaşma bedeli konusunda bir açıklama gelmezken, Brown’ın avukatları daha önce yaptıkları açıklamalarda şirketin üçte birlik kısmına sahip olmayı arzu ettiklerini dile getirmişlerdi. Snapchat’in mevcut değeri göz önüne alındığında Brown’ın avukatlarının talebinin maddi karşılığı 1 milyar doların üzerine çıkıyor.

Snapchat’in tarafların uzlaşmasına yönelik açıklamasıysa kaybolan mesajların fikir babasının Reggie Brown olduğunu ortaya koyuyor. Brown’ın daha sonra bu fikri Stanford Üniversitesi’nde birlikte okuduğu Snapchat’in kurucuları Spiegel ve Murphy ile paylaştığı ve uygulamanın ilk günlerindeki gelişim sürecine katkıda bulunduğu da ifade ediliyor.

Snapchat söz konusu açıklamayı dün akşam Türkiye saatiyle 20:00’da yayınladı. Apple’ın büyük bir merakla beklenen etkinliği de aynı saatte başladığı için Snapchat cephesindeki bu gelişmeler fazlasıyla gölgede kaldı. Şirketin bu tercihinin bilinçli mi yoksa istemdışı mı oluştuğu konusunda somut bir bilgi bulunmasa da, Spiegel ve Murphy ikilisi dikkatleri üzerlerine çekmemeyi başardılar.

İLGİLİ HABERLER