Teknoloji

Snapchat CEO’su Evan Spiegel: İnsanların sırlarınızı çalması kabul edilebilir bir şey değil

Evan-Spiegel-snapchat-181214

Sony Pictures saldırısının ardından sızan belgelerden beklenmedik biçimde zarar gören şirketler arasında Snapchat de yer alıyor. Sony Pictures CEO’su Michael Lynton aynı zamanda Snapchat’in de yönetim kurulu üyesi olduğu için, Lynton ve Snapchat CEO’su Evan Spiegel arasındaki e-posta mesajları da internete sızmış oldu. Söz konusu e-postalarla Snapchat’in Google Glass benzeri bir ürün hazırlayan bir şirketi gizlice satın aldığı, uygulamaya müzik yerleştirmeyi planladığı, Facebook’tan gelen 3 milyar doların üstünde bir teklifi reddettiği ortaya çıkmıştı. Snapchat’e kaynak yaratma çalışmaları esnasında Çinli internet şirketi Tencent ile gerçekleştirilen görüşmelerde Spiegel’in kendisi ve diğer Snapchat kurucusu için 40 milyon dolar talep etmesiyse duyanları oldukça şaşırtmıştı.

Sızıntıların ardından ortaya çıkan gelişmeleri değerlendirmek için Snapchat çalışanlarına yönelik bir mektup kalem alan Spiegel, daha sonra söz konusu mektubu şahsi Twitter hesabı aracılığıyla da paylaştı. Oldukça kişisel ve etkili olan mektupta sır tutmanın önemine değinen Spiegel, sır tutmanın Snapchat’in özüne de uygun olduğuna dikkat çekti. İnsanları şaşırtmayı sevdikleri için sır tuttuklarını söyleyen Snapchat CEO’su, insanların işlerini yargılardan uzak biçimde yapabilmek ve karşı tarafa fikrini değiştirme özgürlüğü sunmak adına sır tuttuklarını belirtti.

Sony Pictures sızıntısının kendisini şahsi olarak çok üzdüğünü söyleyen Spiegel, olay patlak verdiğinde kendisini tüm sabah ağlayacakmış gibi hissettiğini ve insanların sırlarını çalmanın kabul edilebilir bir şey olmadığını dile getirdi. Ekibindeki herkese üzgün olmaları için biraz süre tanıyan CEO, bu süreçte herkesin işini yapmaya devam etmesini ve bunu 10 kat daha iyi yapmasını istedi. Spiegel mektubunu “Dünyayı değiştireceğiz çünkü içinde yaşamayı istediğimiz dünya bu değil.” sözleriyle tamamladı.

İLGİLİ HABERLER