Teknoloji

Snapchat’ten GIF animasyonlarına farklı bir yorum

snapchat cameo

GIF animasyonları, insanların düşüncelerini ve hislerini ifade etmesi konusunda oldukça etkili araçlar. Ancak pek de kişisel olmadıkları söylenebilir. Özel olarak bir GIF animasyonu oluşturmak da her zaman pek keyifli sonuçlar vermeyebiliyor. Snapchat, Cameo özelliğiyle bu iki dünyayı birleştirmenin yolunu bulmuşa benziyor.

Snap tarafından TechCrunch’a gönderilen açıklamada, hâlihazırda testleri devam eden Cameo özelliğiyle kullanıcıların yüzlerinin önceden hazırlanmış GIF animasyonlarına yerleştirilebileceği belirtildi. Kullanıcılar selfie çektikten sonra jenerik bir vücut tipi seçiyor. Ardından kullanıcıların yüzleri, ağız hareketleri de dahil olmak üzere oynatılıyor.

Cameo’nun son zamanlarla sıklıkla tartışılan “deepfake” teknolojisine benzediği söylenebilir. Ancak deepfake’in ürkütücülüğünün aksine Cameo’nun sevimli olduğunu belirtmek gerekiyor.

Snapchat Cameo için testlere Fransa’da başladı

Snap’ten verilen bilgiye göre, Cameo’nun testleri aralarında Fransa’nın da bulunduğu birkaç ülkede devam ediyor. Özelliğin ne zaman tüm Snapchat kullanıcılarına açılacağı şu an için bilinmiyor. Ancak Snap geniş ölçekli çıkışın da “yakında” gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Cameo’nun Snapchat’e birkaç farklı açıdan yardımcı olacağı söylenebilir. Bitmoji, Cameo’ya bir alternatif olarak değerlendirilebilir. Snapchat’e rakip sosyal ağlara ve mesajlaşma servislerine karşı avantaj sağlama potansiyeli olan bu özelliğin ne zaman Facebook tarafından kopyalanacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER