Teknoloji

Snapchat Bizim Hikayemiz ile etkinliklerden fotoğraf ve videoları bir araya topluyor

snapchat-bizim-hikayemiz-300814

Snapchat sadece hayatınızdan çeşitli kesitleri arkadaşlarınızla paylaşmanızdan ibaret değil. “Bizim Hikayemiz” olarak Türkçe’ye çevirebileceğimiz yeni bir özellik bütün kullanıcılara ulaşmaya başladı. Bu özellik sayesinde konser veya spor karşılaşması gibi aynı canlı etkinlikte çekilmiş fotoğraf ve videolardan oluşan herkese açık koleksiyonlar oluşturup görüntüleyebiliyorsunuz. Arkadaş listenizde olmayanlar bile paylaşımlarınızı görüntüleyebiliyor.

Eğer Snapchat’i uygulamayı kullanan başka kişilerin de olduğu büyük bir etkinlikte kullanıyorsanız, video veya fotoğraf çekimlerinizi daha büyük bir herkese açık koleksiyona ekleyebilirsiniz. Dünyanın herhangi bir noktasındaki Snapchat kullanıcısı uygulamayı açıp söz konusu etkinlikle ilgili koleksiyonu bulabilir ve bunları tek bir Snapchat Hikayesi gibi izleyebilir. Bu özellikte çekimleri kimin yaptığı ortaya çıkarılmıyor, sadece çekimlerin aynı etkinlikte yapıldığı belirtiliyor.

Şirket bu işlevini daha önce ABD’nin Las Vegas şehrinde haziran ayında düzenlenen Electric Daisy Carnival etkinliğinde ve sonrasında da temmuz ayında Brezilya’daki Dünya Kupası finalinde test etti. Her iki senaryoda da sadece Snapchat kullanıcısı olup fiziksel olarak stadyumda bulunanlar bu özelliği test etme fırsatına sahip olmuştu.

Şimdiyse Snapchat Bizim Hikayemiz işlevini herkesin kullanımına açıyor. Şirketin duyuru için hazırladığı blog yazısında da belirttiği gibi, bölgenizdeki bir canlı etkinlikte çekilmiş görüntülerden oluşan koleksiyon varsa, uygulamanın “Son Güncellemeler” bölümünün altında “Canlı” etiketiyle bunu görmek mümkün olacak.

Snapchat’in bu yeniliği daha çok eğlence amaçlı etkinlikler için düşünülmüş olsa da, gazeteciler veya blog yazarları da bu araçtan faydalanabilir.

İLGİLİ HABERLER