Teknoloji

Snapchat Bitmoji Deluxe ile yeni kişiselleştirme seçenekleri sunuyor

snapchat bitmoji deluxeSnapchat Bitmoji Deluxe adını verdiği yeni özelliğini duyurdu. Söz konusu özellik, Snapchat kullanıcılarına avatarlarını kişiselleştirmeleri için yüzlerce yeni seçenek sunuyor. Bu yeni seçenekler arasında yeni ten renkleri, saç stilleri, göz ve saç renkleri, yüz özellikleri ve aksesuarlar bulunuyor.

Bitmoji Deluxe’te kullanıcılar, selfie çekip bu fotoğraftan avatar tasarımı için bir referans olarak yararlanabiliyor. Örneğin, kaş stiline karar verildiğinde uygulama doğrudan avatar üzerinde bir ön izleme gerçekleştirecek. Mevcut avatarını tercih edenler için Bitstrip ve klasik Bitmoji tarzları da varlıklarını sürdürecek.

Deluxe özelliğine kullanıma sunulmasının ardından Bitmoji’nin ayarlar menüsü üzerinden erişilebilecek. Kullanıcılar “avatar tarzını değiştir” yazısına dokunduktan sonta ilgili ekrana yönlendirilecek. Snapchat’te “Bitmoji’yi düzenle” yazısına dokunulduğunda kullanıcılar yine Bitmoji uygulamasına yönlendiriliyor. Deluxe özelliğinin çıkışının ardından avatarını ilk kez düzenleyenlere yeni seçenekler hakkında bilgi veriliyor.

Bitmoji kullanıcılarına hâli hazırda saçlarını, gözlerini, burunlarını, kıyafetlerini ve diğer basit özelliklerini değiştirebilecekleri bir düzenleme aracı sunuluyor. Deluxe ise söz konusu kişiselleştirme seçeneklerinin sayısını artırıyor. Yapılan güncelleme ile kullanıcılar saçları için çok belirgin bir tonu seçip üzerine gölge ekleyebiliyor. Makyaj ve bijuteri aksesuarlarıyla da renklendirilebilen avatarlarda saç tarzları konusunda da daha yoğun özelleştirme seçenekleri sunuluyor.

Snap’ten yapılan açıklamada, yeni seçeneklerin Bitmoji kullanıcılarından ve şirket içindeki ekipten gelen geri bildirimlerle şekillendirildiği belirtildi. Açıklamada Bitmoji kullanıcılarının uzun süredir farklı saç stilleri ve renkleri için talepte bulunduğu ifade edildi.

Snapchat Bitmoji Deluxe için dağıtıma başladı

Snapchat Bitmoji’yi geliştiren şirket olan Bitstrips’i 2016’da 64 milyon dolar karşılığında satın almıştı. Satışın gerçekleşmesinden kısa bir süre sonra Bitmoji, Snapchat’e entegre edilmişti. Snapchat Bitmoji Deluxe özelliğinin hem iOS hem de Android kullanıcılarına dağıtımının başladığını duyurdu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER