Teknoloji

Snapchat Birthday Mini ile doğum günlerini hatırlatlatacak

snapchat birthday mini
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Snapchat, Birthday Mini adını taşıyan yeni özelliğiyle kullanıcılarına arkadaşlarının doğum günlerini hatırlamalarında yardımcı olacak. Kullanıcılar takip ettikleri herkesin doğum gününü bu menü altında görebilecek.

Birthday Mini’de doğum günleri tarihle veya burçlar eşliğinde gösterilecek. Özelliğin temelinde Snapchat’in geçtiğimiz aylarda duyurduğu “Minis” isimli işlevi bulunuyor. Kullanıcılar roket ikonuna tıklayarak veya arama yaparak Birthday Mini ekranına erişebilecek.

Birthday Mini’de gizlilik nedeniyle insanların doğum yılları veya tam yaşları gösterilmeyecek. Doğum gününün görünmesini istemeyen kullanıcıların bilgileri de gizlenecek.

Snapchat Birthday Mini ile lens paylaşımı özelliğini de kullanıma sunuyor. Bu özellik kullanıcılara arkadaşlarına gönderebilecekleri veya hikayelerinde yer verebilecekleri özel temalı lensler sunuyor. Bu paylaşımları görenler, sayfayı yukarı kaydırarak Birthday Mini’ye dahil olabilecek. Snapchat daha önce doğum günü hatırlatma işini arkadaş listesinde o gün doğum günü olan kişinin isminin yanına bir emoji koyarak yapıyordu.

İLGİLİ HABERLER