Teknoloji

Snapchat bilgileri başka uygulamalara giriş için kullanılabilecek

snapchat bilgileriYakında Snapchat dışındaki uygulamalarda da “Snapchat ile Giriş Yap” seçeneğini görmek mümkün olacak. TechCrunch sitesinde yer alan habere göre, Snapchat bilgileri yakında başka uygulamalara giriş yapmak için de kullanılabilecek.

Snapchat’in çatı şirketi Snap, SnapKit adını taşıyan tam teşekküllü bir geliştirici platformu üzerinde çalışıyor. Söz konusu platform, üçüncü taraf uygulamalarda da Snapchat bilgileriyle giriş yapılmasının önünü açıyor. Buna ek olarak, yeni kit ile geliştiriciler uygulamalarına kamera arayüzü entegre etmek yerine Snapchat’inkini kullanabilecek. Bu da uygulamalarda Bitmoji kullanımını mümkün hâle getirecek.

Snapchat bir süredir yeni kullanıcı kazanma konusunda sıkıntı yaşıyor. Instagram’ın hikaye özelliğiyle vurduğu darbenin altından kalkamayan Snapchat, geliştirici kiti sayesinde içinde bulunduğu darboğazı atlatabilir.

Özellikle güvenlik ve gizlilik konusunda hassas kişiler için Snapchat bilgileriyle uygulamalara giriş yapmak, Facebook bilgileriyle giriş yapmaya kıyasla daha tercih edilesi bir alternatif olabilir. Snapchat’in kullanıcılarından Facebook’a kıyasla daha az bilgi istemesi, olası bir veri sızıntısının etkilerinin de daha az olacağı anlamına geliyor.

Snapchat bilgileri ile giriş yapma imkanının ilk olarak hangi uygulamalar tarafından sunulacağı henüz bilinmiyor. Ancak bu uygulamaların sayısının Snapchat’in ikna kabiliyeti doğrultusunda belirlenmiş olması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER