Teknoloji

Snapchat Android kullanıcı sayısı iOS kullanıcı sayısını geride bıraktı

snap snapchat plus

Snap en sonunda tamamen işlevsel bir Android uygulaması çıkarmanın avantajlarından yararlanmaya başladı. Şirket cuma günü açıkladığı kazanç raporunda, kullanıcı kitlesinin iOS yerine daha çok Android cihaz kullanıcılarından oluştuğunu duyurdu. Bu arada genel kullanıcı kitlesi de büyümeye devam ediyor. 2021’in ilk çeyreğinde Snapchat, yıllık yüzde 22 artışla günlük 280 milyon aktif kullanıcıya ulaştı.

CEO Evan Spiegel bugün yaptığı açıklamada, Android kullanıcılarının iOS kullanıcılarını geride bıraktığı anı, “Android uygulamamızı yeniden inşa etmek için yaptığımız yatırımın uzun vadeli değerini yansıtan kritik bir dönüm noktası” olarak nitelendirdi. Hatırlayacak olursak, Snapchat başlangıçta yalnızca iOS uygulamasıyla yola çıkmıştı. İlk Android uygulaması 2012 yılında çıktı. Ekip sonrasında Android uygulamasını iOS muadili ile aynı seviyeye getirmek için bir yıldan fazla zaman harcadı. Android uygulaması zayıflarken Snapchat, Android kullanıcılarının canını da epey yaktı. Nihayet 2019’da bu uygulamanın yeni sürümünü yayınlayarak uygulamayı dünya çapındaki kullanıcılar için daha işlevsel ve erişilebilir hale getirdi.

Şirket, büyümesinin onu yurtdışındaki içeriğe yatırım yapmaya da teşvik ettiğini söylüyor. Spiegel, şirketin mart ayında Hindistan’da başlattığı Snap Original gösterisinin yanı sıra, dil desteğini ve özellik yerelleştirmesini iyileştirme çabalarını vurguladı.

İlginçtir ki, özellikle Clubhouse gibi yeni sosyal uygulamalar, ve dünya çapındaki Android pazarını feda ederek ilk başta iOS platformunda çıkış yapmaya devam ediyor. Geride kalan çeyrekteki Snap kazanç raporundan çıkarılacak bir sonuç varsa, o da Android kullanıcılarını göz ardı etmemek olacaktır.

İLGİLİ HABERLER