Teknoloji

Snapchat Amazon üzerinde hızlı alışveriş imkanı sağlıyor

Snap ve Amazon, Snapchat kullanıcılarının gerçek hayatta görüp beğendikleri şeylere hızlı biçimde sahip olmalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. İki şirket arasındaki işbirliğiyle Snapchat Amazon üzerinde hızlı alışveriş deneyimi sağlayacak bir özelliğe kavuşacak.

Snapchat kullanıcıları uygulamayı açtıktan sonra kameralarını fiziksel bir ürüne veya bir barkoda yönlendirdiklerinde karşılarına kart formatında bir Amazon sayfası çıkacak. Söz konusu sayfa kameranın önündeki ürüne veya bir benzerine ait olacak.

Bu kart üzerinden kullanıcılar Amazon’un mobil uygulamasına veya Amazon.com’a giderek satın alma işlemini tamamlayabilecek. Özelliğin aktif hâle getirilmesi için parmağın kamera ekranına bir süre basılı tutulması yeterli olacak.

snapchat amazonYapılacak satın almalardan Snap’e bir komisyon verilip verilmeyeceği henüz bilinmiyor. İki şirket de şimdilik bu konuya ilişkin bilgi vermezken, özellik sadece ABD’de küçük bir kullanıcı grubuyla test ediliyor.

Snapchat Amazon öncesinde başka platformlarla da işbirliği yaparak kamerasına biraz daha işlev kazandırmaya çalışmıştı. Shazam ile şarkıların tanınması için birlikte çalışan platform, artırılmış gerçeklik oyunları ve yüz filtreleriyle de kamera için eğlenceli aktiviteler sağlıyor. Amazon ile yapılan işbirliğinden alınacak satış komisyonlarının ise Snap’e ihtiyaç duyduğu nakit akışını sağlayabileceği düşünülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER