Teknoloji

Snapchat Amazon’da ürün bulmayı kolaylaştıracak

snapchat trump

snapchat amazonSnapchat Amazon’da ürün bulmayı kolaylaştıracak bir özellik geliştirmek için çalışıyor. Söz konusu özellik, Snapchat’in kamerasını bir tür görsel arama motoruna dönüştürecek. Özelliğin ipuçlarına Snapchat’in Android uygulamasının kodlarına rastlanırken, görsel arama motorunun Amazon dışında başka platformlarda da işleyeceği ifade edildi.

Barkodların yanı sıra şarkıları da algılayabilecek olan sistem, Shazam’a da veri aktarımı yapabilecek.

Görsel arama özelliğinden yararlanmak için Snapchat kullanıcılarının öncelikli olarak uygulama üzerinden bir nesnenin fotoğrafını çekmesi gerekiyor. Fotoğrafın çekilmesinin ardından uygulama, ürünü satan Amazon satıcılarının ve ürün yorumlarının bulunduğu bir ekranı kullanıcıların karşısına çıkarıyor. Kullanıcılar Amazon bağlantılarını uygulama üzerinden kopyalayabiliyor ve arkadaşlarına gönderebiliyor. Snapchat ilgili nesneyi tanıyamaması durumunda kullanıcılara “Ne yazık ki bunu tanıyamadık!” şeklinde bir mesaj veriyor.

Snapchat Amazon üzerinde ürün bulmayı kolaylaştıran yeni görsel arama özelliğiyle akıllara Google Lens’i getiriyor. Google Lens’ten farklı olarak, Snapchat tanıma işlemini üçüncü taraflar üzerinden gerçekleştiriyor. Snap cephesinden henüz özelliğin varlığı konusunda bir doğrulama gelmezken, görsel arama aracının 2018’in ilk çeyreğinde pek de iyi bir performans sergilemeyen Snap’e nasıl bir katkı sağlayacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER