Teknoloji

Snapchat Alibaba’dan 200 milyon dolar yatırım alabilir

snapchat-210213

Mesajların sadece belli bir süre görüntülenmesine izin veren ve sonrasında imha eden Snapchat, özellikle gençler arasında büyük popülarite yakalamış ve geniş bir kullanıcı tabanı elde etmişti. Son dönemde elindeki kullanıcı tabanını ekonomik kazanca çevirmek için harekete geçen şirket; Discover, Hikayeler ve para gönderme gibi özelliklerle söndüğü düşünülen yıldızını yeniden parlatmayı başarmıştı.

Snapchat’in son dönemde kazandığı ivmenin Çinli e-ticaret devi Alibaba’nın da dikkatini çektiği ve şirketin Snapchat’e 200 milyon dolar yatırım yapmaya hazırlandığı iddia ediliyor. Söz konusu rakamın Snapchat’in değerinin 15 milyar dolar olmasından hareketle belirlendiği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Alibaba’nın Snapchat’e duyduğu ilginin sebebi tam olarak bilinmese de, şirketin akıllı telefon pazarındaki hedefleriyle bağlantılı olduğu düşünülüyor. Mobil alışverişe ivme kazandırmayı isteyen Alibaba için Snapchat’in nakit gönderme özelliği de potansiyel taşıyan bir alan olarak göze çarpıyor.

Şu ana kadar konuyla ilgili olarak Snapchat’ten de Alibaba’dan da bir ses gelmiş değil. Sürecin tamamlanması durumunda Snapchat büyüme yolunda çok önemli bir adım daha atmış olacak. Mesajlaşma servisi, geçtiğimiz yıl kendisine biçilen 10 milyar dolar değer üzerinden aldığı yatırım ile 1.4 milyar dolar gelir elde eden Twitter’dan daha fazla para kazanmayı başarmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER