Teknoloji

Snapchat Aile Merkezi ile anne ve babalara çocuklarının arkadaşlarını gösterecek

snapchat aile merkezi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Snapchat, anne ve babaların genç çocuklarının kimlerle sohbet ettiğini takip etmelerini sağlayan bir ebeveyn kontrol portalını kullanıma sundu. Aile Merkezi olarak adlandırılan yeni uygulama içi özellik, ebeveynlere çocuklarının arkadaş listesinin yanı sıra son yedi gün içinde kimlerle mesajlaştıklarını da gösteriyor. Bu portal sayesinde ebeveynler yalnızca gençlerin kimlerle konuştuğunu görebilecek, ancak sohbet geçmişlerini okuyamayacaklar.

Ek olarak, ebeveynler Snap’in kurallarını ihlal ettiğini düşündükleri hesapları doğrudan Aile Merkezi’nden gizlice bildirebilirler. Geçtiğimiz ocak ayında Snapchat, yetişkinlerin genç kullanıcılarla bağlantı kurmasını zorlaştırarak uygulamadaki güvenliği artırma çağrılarının ardından arkadaş tavsiyesi özelliğini değiştirmişti. Özellikle, Hızlı Ekle dahilinde 13-17 yaş arası kullanıcılara ait hesapları göstermeyi durdurdu. Ayrıca gençler, herkese açık profillere sahip olamazlar ve birbirleriyle iletişim kurabilmek için ortak arkadaş olmaları gerekir. Öte yandan hesapları yalnızca belirli koşullar altında, örneğin arama yapan kişinin ortak bir arkadaşı varsa, arama sonuçlarında görünür.

Snap, geçen yıl hizmetinde reşit olmayan kullanıcıları korumak için tasarlanmış yeni ebeveyn denetimlerini ve diğer özellikleri kullanıma sunacağına söz vermişti. Şirket, ABD’deki yasama organlarının, Snapchat ve TikTok gibi gençlere yönelik sosyal ağlar ve uygulamalar üzerinde, çocukları platformlarında korumak için daha fazlasını yapmaları için baskı yaptığı bir duruşmada planlarını açıklamıştı.

Aile Merkezi kullanımı tamamen isteğe bağlıdır ve gençler isterlerse portaldan istedikleri herhangi bir zaman ayrılabilirler. Hatta bir ebeveynin katılma davetini kabul etme veya yok sayma seçeneği bile sunulur. Bu özellik reşit olmayan gençler için sunulduğundan, 18 yaşına giren kullanıcılar otomatik olarak araçtan kaldırılacaktır.

Snap, Aile Merkezi için şu anda var olanlara ek olarak daha fazla özellik sunmayı planlıyor. Aile Merkezi önümüzdeki haftalarda, anne ve babalara, çocuklarının eklediği en yeni arkadaşlarını kolayca görmelerini sağlayacak. Önümüzdeki aylarda Snap, ebeveynler için içerik kontrollerinin yanı sıra gençlerin bir hesabı veya bir içerik parçasını şikayet ettiklerinde ebeveynlerini bilgilendirme yeteneği de ekleyecek.

İLGİLİ HABERLER