Teknoloji

Snapchat geçilemeyen 6 saniyelik reklamları göstermeye başladı

snapchatSnapchat kullanıcıları bu hafta itibarıyla platformda yeni bir reklam türü görüyor. 6 saniye uzunluğundaki bu reklamları geçmek mümkün olmuyor. Söz konusu reklamlar şimdilik sadece Disney, Viacom ve NBCUniversal gibi büyük medya şirketlerinin yapımcılığını üstlendiği bölümler hâlinde yayınlanan programlarda gösteriliyor. İlk gösterilen reklamlar arasında Samsung Galaxy S9, Deadpool 2, Adrift ve Snapple isimli içecek bulunuyor.

Sosyal ağın kullanıcıları 2014’ten bu yana platformda reklam görüyor. Ancak ilk günden bu yana kullanıcılar ilgilerini çekmeyen reklamları geçebiliyor. Ortalama reklam izleme süresinin 2 saniyenin altında olması nedeniyle reklam verenler haklı olarak durumdan şikayet ederken, şirket de bu durumu ortadan kaldırmak için bir çözüm arayışına girmişti. Sonunda yapım şirketlerinin de katılmasıyla 6 saniyelik geçilemeyen reklamları ortaya çıkaran sosyal ağ, hem kullanıcılarını rahatsız etmeyecek hem de reklam verenleri memnun edecek bir formül bulmuşa benziyor

Yeni reklam çözümünün tamamen sorunsuz olduğunu söylemek mümkün değil. Yeni reklamlarda videoların tamamını izlemek veya alışveriş yapabilmek için bir bağlantı verilmiyor. Ancak Snapchat hisselerindeki düşüşü durdurabilmek için gelir akışını güçlendirmek gerekiyor. 2 saniye izlenen reklamların bunu yapması da mümkün görünmüyor.

2018’in ilk çeyreğinde sosyal ağın ortalama günlük kullanıcı sayısı bir önceki çeyreğe kıyasla sadece yüzde 2.1 oranında artarak 191 milyona yükseldi. Reklam gelirini artırmak için daha fazla kullanıcı kazanması gereken servis, bunun için yaptığı yeni tasarım değişikliğini iOS’te kullanıcılarıyla buluşturmaya başladı.

Snapchat reklam politikasında yapılan değişikliğin etkilerini gerçek anlamda görmek için yılın üçüncü çeyreğini beklemek gerekiyor. Eylül ayı ile birlikte sona erecek olan üçüncü çeyrek, yeni reklam politikasının getirilerini gözler önüne serecek.

İLGİLİ HABERLER