Teknoloji

Snapchat 3D efektlerle selfie’lere hareket katıyor

snapchat 3d kamera

Snapchat, 3D efektleriyle selfie oyununu biraz daha yükseltmeye devam ediyor. Sosyal ağ, “3D Kamera Modu” adını taşıyan yeni özelliğiyle selfie’lere yeni bir boyut daha kazandırmayı amaçlıyor. Bu yeni modu kullanabilmek için iPhone X’a veya daha yeni bir iPhone modeline sahip olmak gerekiyor.

3D Kamera Modu’nda kullanıcıların ön kamerayla yakaladıkları görüntülere üç boyutlu efektler, lensler ve filtreler ekleniyor. Bu modda çekilen snap’ler alıcının telefonu iPhone X olmasa bile oynatabiliyor. Kullanıcılar telefonu hareket ettirdiklerinde paylaşımdaki boyut hissini fark edebiliyor.

Snap’ten yapılan açıklamaya göre, 3D Kamera Modu önümüzdeki dönemde diğer telefonlarda da kullanılabilecek.

Snapchat 3D Kamera Modu ile Instagram’a üstünlük sağlamayı amaçlıyor

Snapchat’te kaydedilen 3D selfie’leri uygulamada paylaşmak dışında telefona kaydetmek veya başka uygulamalarda yayınlamak da mümkün olacak. Görüntüyü başka platformlarda paylaşmak, telefonu hareket ettirerek görüntünün perspektifini değiştirme imkanını ortadan kaldıracak.

Snapchat, 3D Kamera Modu ile Instagram ile olan mücadelesinde kendisine avantaj sağlamayı amaçlıyor. Snapchat’ten pek çok özelliğini alan Instagram, hâlihazırda rekabette üstün taraf durumunda. Platformun Snapchat’in yeni kamera özelliğine nasıl yanıt vereceği de merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER