Teknoloji

Snapchat 2019’da yıllık gelirini 3 milyar dolara çıkarabilir

snapchat
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

snapchatSnapchat son zamanların en hızlı yükselen ve en popüler uygulamaları arasında yer alıyor. Uygulamanın çatı şirketi Snap, geçtiğimiz ay halka arz edilmişti. Şirketin CEO’su ve uygulamanın geliştiricisi Evan Spiegel de dünyanın en genç milyarderi olmuştu. 17 dolardan halka arz edilen Snap hisseleri kısa sürede 9 dolar yükselmiş ve 26 dolara çıkmıştı. Böylelikle şirketin kasasına 4.3 milyar dolar girmişti. Reklam ajansı Emarketer bir rapor ise Snap’in potansiyelinin çok daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Rapora göre, uygulama 2019 itibarıyla reklam verenlerin nezdinde Twitter, Yahoo ve AOL gibi mecralardan daha popüler olabilir. Bu popülarite de şirketin kasasına 2019’un sonuna kadar 3 milyar dolar reklam geliri girmesini sağlayabilir.

Emarketer’ın raporunda Yahoo’nun reklam gelirinin 2015’te 3.32 milyar dolar seviyesine ulaşarak rekor kırdığı, ancak 2018 itibarıyla reklam gelirinin 3 milyar dolar civarına inebileceği belirtildi. Reklam geliri düşüşünden muzdarip olan bir diğer servis de Twitter. Mikro blog platformunun geçtiğimiz yıl 1.21 milyar dolar olan reklam gelirinin 1.15 milyar dolara inmesi öngörülüyor.

Emarketer’ın hesaplamalarının merkezinde, Snapchat’in gençler arasındaki popülaritesinin yüksek olması önemli rol oynuyor. Uygulamanın genç kitlesinin de yardımıyla Facebook ve Google’ın reklam alanındaki hakimiyetine meydan okuyabileceği düşünülüyor. İki şirket hâli hazırda küresel çevrim içi reklam pazarının yüzde 58’ini kontrol ediyor. Dünyanın dört bir yanındaki reklam verenler, pazarın büyük kısmının sadece iki şirket tarafından kontrol edilmesinden rahatsızlık duyuyor. Bu rahatsızlığın Snap’e nakit akışının artmasında önemli bir faktör olabileceği belirtiliyor.

Snapchat hâlâ “büyüyen bir platform” olarak değerlendiriliyor

Snapchat’in önemli rakiplerinden Instagram ile mücadelesinin seyri de Snap’in geleceğinde önemli bir rol oynayacak gibi görünüyor. Instagram’ın kullanıcı seviyesi hâli hazırda 600 milyon seviyesinde seyrediyor. Buna ek olarak, Instagram’ın Hikaye özelliği Snap’in çift hanelerdeki büyümesini yavaşlatmıştı. 158 milyon kullanıcısı bulunan Snapchat hâlâ “büyüyen bir platform” olarak değerlendiriliyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde kaydedilecek aşamalar, Snap’in geleceğinde etkili olacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER