Teknoloji

Snapchat 2017’ye bakış ile kullanıcıların anılarını tazeliyor

Yıl sonu geldi, bu da Facebook ya da Instagram gibi sosyal medya ortamlarında, geride kalmakta olan yıla yönelik geriye bakış içeriklerini görmek anlamına geliyor. Snapchat da bu olaya getirdiği bir özellikle dahil oluyor.

Snapchat kullanıcıları 2017’ye bakış olarak Türkçeleştirebileceğimiz özellik kapsamında, bu yıl içinde paylaştıkları snap’ler ve videolardan oluşturulmuş bir özet görüyor. Bu özellik Snapchat açısından bir ilk niteliğini taşıyor. Geçen yıl da kullanıcılara snap’lerini hikâyeler bölümünde saklanma imkanı sunulmuştu. Böylelikle paylaşımlar 24 saat sınırının ötesinde de yaşayabiliyordu.

Snapchat kullanıcılarının bu özelliğe erişebilemeleri için, uygulamayı açtıktan sonra ekranın alt kısmında, ortada bulunan anılar ikonuna tıklatmaları gerekiyor. Buradaki snap’ler otomatik olarak bir hikâye hâline getiriliyor. Ancak kullanıcılar Hikayeyi Düzenle bağlantısına tıklayıp daha sonra da “X” işaretin kullanarak eklemek istemedikleri snap’leri silebilirler. Daha sonra bunu kaydedip arkadaşlarıyla hikâye olarak paylaşabilirler.

Eğer Anılar bölümüne snap kaydetmediyseniz, bu özellik çalışmayabilir. Çünkü anı oluşturmak için elde yeteri kadar hikâye olmayacaktır.

Snapchat’in 2017’ye bakış özelliği tam da Snap’in, “Stories Everywhere” adı altında, kullanıcılara hikâyelerini uygulamanın dışında paylaşma imkanı sunacağına dair haberlerin çıkmasından sonra geldi.

İLGİLİ HABERLER