Teknoloji

Snap Story Studio uygulaması kullanıcılarla buluşuyor

snap story studio

Snapchat’in çatı şirketi Snap, Story Studio adını verdiği video düzenleme uygulamasını dağıtıma çıkardı. Uygulamayla içerik yapımcılarına dikey videolar üzerinde daha fazla kontrol imkanı verilmesi ve metin, popüler ses, artırılmış gerçeklik filtrelerinin kolaylıkla eklenebilmesi amaçlanıyor.

Snap uygulamanın duyurusunu geçtiğimiz mayıs ayında yapmıştı. Story Studio ABD, İngiltere ve Kanada’da iOS cihaz sahipleriyle buluşmaya başladı. Yapılan açıklamada, uygulamanın ilk sürümlerinden birinin dağıtımda olduğu belirtildi.

Snap’in açıklamasında, Story Studio’nun içerik yapımcılarıyla birlikte geliştirildiğinin altı çizildi. Uygulamanın Spotlight’ı kullanan yapımcılar için daha gelişmiş bir video düzenleme aracı olduğu da belirtildi. Snapchat’in TikTok’a yanıtı olarak tanımlanabilecek Spotlight’a doğrudan Story Studio üzerinden video gönderilebilecek. Buna ek olarak, doğrudan Snapchat hikayesine de paylaşım yapılabilecek. Story Studio’da hazırlanan videolar cihaza indirilebilecek ve farklı platformlarda paylaşılabilecek. Bu videoların üzerinde logo bulunmayacak.

Snap’ten verilen bilgiye göre, Spotlight’ın faaliyete geçmesinden bu yana 12 bin geliştiriciye 250 milyon dolardan fazla para ödendi. Şirket, en popüler Spotlight içeriklerinin sahiplerine her ay milyon doları bulan ödemeler yaptığını belirtirken, kesin rakamlar paylaşmadı. Snap, popüler içerik yapımcılarını ödüllendirmek adına bir dizi fırsat sunmaya devam edeceğinin de altını çizdi.

Snap Story Studio uygulamasının ne zaman Android’e geleceği ve daha fazla ülkeye açılacağı konusunda henüz bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER