Eğlence

Snap Story Studio ile mobilde video yapımı için yeni bir araç sunuyor

snap snapchat plus

Snap, insanların mobil cihazlarda video düzenlemek istediklerinde başvurdukları ilk şirket olmak istiyor. Bu nedenle şirket, perşembe günü gerçekleştirdiği yıllık iş ortaklığı zirvesinde, bu hedefe ulaşmasına yardımcı olacak yeni bir iOS uygulamasını duyurdu: Story Studio.

Story Studio, insanlara özellikle mobil veya dikey videolar için tasarlanmış düzenleme araçları sağlayacak. Uygulama, insanların nasıl ve ne yapacaklarını anlamalarına yardımcı olmak için Snapchat’ten ve daha tanıdık bir şekilde TikTok rakibi olarak tanınan yeni Spotlight özelliğinden veri çekecek.

Kullanıcılar uygulamadaki trendler, sesler, hashtag’ler ve lensler gibi Snapchat araçlarından yararlanabilirler. Lensler, doğrudan Story Studio’nun yanı sıra Snapchat Sounds ve çıkartmalara dahil edilecek, böylece editörler bunları da ekleyebilecektir. Elbette, diğer çoğu video düzenleme uygulaması gibi, kullanıcılar videolarını kırpabilir veya kare kare düzenleyebilir. Daha sonra yerleşik bir düğme aracılığıyla doğrudan Snapchat’ta paylaşabilir veya çalışmalarını diğer uygulamalarda yayınlamak için cihazlarına indirebilirler. Özellikle, Story Studio’da oluşturulan içerik filigran içermez, yani Instagram Reels ortamı gibi başka platformlarda yayınlanırsa, algoritma tarafından indirgenmez.

Uygulama bu yıl içinde kullanıma sunulacak ve şirket olası bir Android sürümü hakkında başka herhangi bir ayrıntı paylaşmadı.

Spotlight ile videolar web’den kolaylıkla yüklenebilecek

Buna ek olarak Snap, perşembe günkü etkinlikte Spotlight ile ilgili bazı yeni haberler de paylaştı. Birincisi, video editörlerinin Final Cut Pro gibi daha gelişmiş masaüstü uygulamalarında oluşturdukları içeriği yüklemesini kolaylaştırıyor. Spotlight içeriği artık web üzerinden snapchat.com/spotlight adresinde yüklenebilir ve izlenebilir.

snapchat spotlight video yükleme

Son olarak Snap, bundan böyle en iyi Spotlight yaratıcılarına dağıttığı günlük 1 milyon dolar parayı dağıtmayacağını da sözlerine ekledi. Bunun yerine, 1 Haziran’dan itibaren aylık bazda milyonlar seviyesinde para dağıtacak, ancak bunun tam olarak ne kadar olduğunu belirtmedi. İçerik oluşturucuların alacağı miktar, şu anda olduğu gibi yayınlarının aldığı etkileşime bağlı olacak. Ödeme alabilecek kişi sayısı için ise belirlenmiş bir sınır yok.

Snap, Spotlight’ı büyük bir başarı olarak nitelendiriyor. Bu nedenle para dağıtmak hem şirket hem de yapımcılar için büyük bir fırsat olabilir. Bazı gençler neredeyse bir gecede milyoner oldu ve Snap, geçtiğimiz mart ayında 125 milyondan fazla kişinin Spotlight özelliğini kullandığını söyledi. Aynı zamanda Snap perşembe günü, 500 milyondan fazla aylık aktif kullanıcı olduğunu kaydetti. Spotlight’ın bu büyümede payı olması muhtemeldir, ancak günlük olarak dağıtılan bir milyon dolar vaadi ortadan kalktığında oturum açan kişilerin sayısı azalabilir.

İLGİLİ HABERLER