Teknoloji

Snap’in Spectacles’ın yeni versiyonu üzerinde çalıştığı doğrulandı

snap spectaclesSnap Spectacles ile şansını ilk kez donanım pazarında denemiş, ancak bu deneyim pek de şirketin beklediği gibi gitmemişti. Gözlüğün çıkışından bir yıl sonra hâlâ şirketin stoklarında çok sayıda ürünün kaldığı belirtilmişti. Ne var ki, bu durum Snap’in cesaretini kırmış gibi görünmüyor. ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) yapılan yeni bir başvuru, Spectacles’ın yeni versiyonunun yolda olduğunu gösteriyor.

Snap’in FCC’ye yaptığı başvuruda, “giyilebilir bir video kamera”dan bahsediliyor. Ürünün teknik detayları konusunda bilgi verilmese de, adının “Model 002” şeklinde geçmesi, söz konusu cihazın Spectacles’ın devamı olduğu düşüncesini destekliyor.

Başvuruda ürünün 802.11ac Wi-Fi standardını destekleyeceği bilgisi dikkat çekiyor. Bu da dosya transferlerinin hızlanacağı anlamına geliyor. Yeni versiyonun elektronik bir ID etiketi barındıracak olması ise Snap’in tasarımda değişiklik yapmış olması ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Gelen haberlere göre, Snap Spectacles için iki farklı versiyon üzerinde çalışıyor olabilir. Bu versiyonlardan birinde mevcut modelin üzerinde küçük değişikliklerin gerçekleştirileceği, diğerinin ise GPS ve çift kamera barındıracağı, fiyat etiketinde de 300 dolar gibi bir rakamın yazacağı söyleniyor. Snap’ten henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER