Teknoloji

Snap Spectacles’ın yeni versiyonu yakında gün yüzüne çıkabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

snap spectaclesSnap Spectacles adını taşıyan giyilebilir kamerasının yeni versiyonu üzerinde çalışıyor olabilir. Söz konusu iddia, Cheddar’da Alex Heath tarafından kaleme alınan bir yazıda gündeme getirildi.

Snapchat’in çatı şirketi olan Snap’in iki farklı Spectacles ürünü üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bunlardan birinin ikinci nesil bir model olduğu ve performans iyileştirmeleri ile yeni renkler sunacağı iddia ediliyor. İkinci versiyonda ise çift lensin ve daha gelişmiş bir kamera teknolojisinin bulunacağı söyleniyor. Bu versiyonun fiyat etiketinde 300 dolar gibi bir rakamın yazacağı belirtiliyor.

Snap’in kamera teknolojisini lisanslamak için gözlük üreticileri Luxottica ve Warby Parker ile görüştüğü de konuşulanlar arasında yer alıyor. Kamera konusunda hedeflerini büyütmeyi kararlı görünen Snap’in geçtiğimiz yılın sonunda FiveFocal isimli görüntüleme şirketini satın aldığı söyleniyor.

Snap Spectacles’ın yeni versiyonunun yılın ikinci veya üçüncü çeyreğinde satışa sunulabileceği konuşuluyor. İlk nesil Spectacles’ı 150 bin adet üreten ve 40 milyon dolar zarara uğrayan şirketin bu sefer daha sağlamcı bir yaklaşım izlemesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER