Teknoloji

Snap Spectacles ile Snapchat dışında video paylaşmak kolaylaşıyor

snap spectaclesSnap Spectacles için yayınlanan son güncelleme ile kullanıcılara dairesel olmayan bir formatta da video paylaşmak için izin veriliyor. Bu sayede kaydedilen videoların Snapchat dışındaki platformlarda paylaşımı kolaylaşırken, Snap’in gözlüğüne dair yaklaşımında da ciddi bir değişimin gerçekleştiği anlaşılıyor.

Spectacles tanıtıldığındaki plan, dairesel formattaki videoların öncelikli olarak Snapchat üzerinde paylaşılması ve izleyicilerin de telefonlarını döndürerek daha iyi görüş açıları elde etmesiydi. Ancak videoların dairesel formatta dışa aktarımı, Spectacles ile kaydedilen içeriklerin Instagram gibi başka platformlarda paylaşımını zorlaştırmıştı.

Bu durumu değiştiren Snap, videoların dışa aktarımı için Spectacles sahiplerine kare ve geniş ekran seçeneklerini de sunmaya başladı. Bu seçeneklerden biri tercih edildiğinde dairesel formattaki orijinal içeriğe yakınlaştırma yapılıyor ve kullanıcılara tercih ettikleri formatta içerik sağlanmış oluyor.

Dışa aktarımda farklı seçenekleri sunan güncelleme, Snapchat iOS ve Android uygulamaları üzerinden dağıtıma çıktı. Spectacles’ın hem ilk hem de ikinci versiyonlarını kapsayan güncellemenin tüm kullanıcılara ulaşmasının biraz zaman alabileceği ifade edildi.

Dairesel formattan vazgeçen Snap Spectacles’ı geniş kitleler için daha cazip bir aksesuara dönüştürme konusundaki isteğini de gözler önüne sermiş oluyor. Snapchat Instagram’a karşı zorlanırken, donanım satışlarını artırmak için içerik konusunda kendisine sağladığı avantajların bazılarından feragat etmişe benziyor.

İLGİLİ HABERLER