Teknoloji

Snap Spectacles’ın şefiyle yollarını ayırdı

snap spectaclesSnap Spectacles adını taşıyan gözlüğünün daha geniş kitleler tarafından benimsenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Hedefe ulaşma konusunda sıkıntılar yaşadığı görülen şirket, doğrudan bu sıkıntılara bağlı olmasa da Spectacles için bir kan değişikliğine gidiyor. Snap bir açıklama yaparak donanımdan sorumlu başkan yardımcısı Mark Randall ile yollarının ayrıldığını duyurdu.

Ancak bu ayrılık iki tarafın karşılıklı isteği sonucunda gerçekleşmiş gibi görünüyor. Cheddar tarafından yayınlanan şirket içi açıklamaya göre, Randall Snap’ten kendi şirketin kurmak için ayrılıyor. 2016’da Snap’e katılan Randall, şirketin donanım konusundaki ilk adımı olan Spectacles ekseninde çalışmalar yürütmüştü. Randall’ın boşaltacağı koltuğa kimin oturacağı konusunda ise şimdilik bir bilgi bulunmuyor.

2016’da piyasaya sürülen Spectacles, henüz kendisine hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesi oluşturmayı başarabilmiş değil. Spectacles satışa çıktığında kurulan özel otomatların önünde bir süre boyunca uzun kuyruklar olsa da, bu günler çok uzun sürmemiş ve Spectacles stokları şirketin bilançolarına 40 milyon dolarlık zarar olarak işlenmişti.

Buna rağmen; Snap CEO’su Evan Spiegel, Snapchat ve şirketin geleceğinin artırılmış gerçeğin gelişen ve evrim geçiren doğasına bağlı olduğu düşüncesinden vazgeçmemişti.

Snap Spectacles ile aradığını bulamasa da, gözlüğün ikinci versiyonunu piyasaya sürmekten geri kalmamıştı. Söz konusu versiyonda ilk nesil modeldeki eksikliklerden bazılarını kapatan şirketin bunun karşılığını alıp almadığı bilinmiyor. Ancak Cheddar’ın haberinde Randall’ın ayrılığında Spectacles’ın satış performansının etkili olmadığı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER