Teknoloji

Snap Maps güncellemelerle daha şık ve gerçekçi görünecek

snap mapsSnapchat, Snap Maps adını verdiği harita özelliğini geçtiğimiz yıl tam da 21 Haziran’da duyurmuştu. Şirket haritaya görsel anlamda hareket katacak iki yeniliğin duyurusunu yapmak için de 21 Haziran’ı seçti.

Söz konusu yeniliklerden ilki Dünya Efektleri adını taşıyor. Bu özellik ile haritalara zarif animasyonlar ve renk şemaları ekleniyor. Doğum günlerinde arkadaşlara sanal da olsa konfetiler göndermeyi sağlayan bu özellik ile özel günler ve kültürel etkinlikler için tematik haritalar oluşturulabiliyor.

Örneğin, 14 Şubat’ta kutlanan Sevgililer Günü yaklaştığında haritaya pembe ve kabarık bir görüntü hakim olacak. 31 Ekim’de kutlanan Cadılar Bayramı sırasında ise daha korkutucu bir renk teması uygulanacak.

Duyurulan bir diğer yenilik ise Hava Durumu Efektleri adını taşıyor. Burada haritaya Snapchat kullanıcısının bulunduğu konumdan hareketle hava durumu efektleri ekleniyor.Örneğin, yağmurlu bir günde harita açıldığında Bitmoji avatarının da yağmur altında kaldığı görülecek.

Basın ve kullanıcılardan hatırı sayılır bir ilgi gören Snap Maps, özellikle dünya genelindeki flaş haber ve etkinliklerin takibini kolaylaştırması sayesinde dikkat çekmişti. Buna rağmen, bu tarz küçük yenilikler kullanıcılar adına önem teşkil etmeyi sürdürüyor. Snap Maps’teki yeniliklerin ne zaman dağıtıma çıkacağı ise henüz açıklanmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER