Teknoloji

Snap kendi gelir rekorunu kırarak kâr etmeyi başardı

snap

Snapchat‘in aktif kullanıcı sayısı düşse de, çatı şirketi Snap geride kalan çeyrekte gelir rekorunu kırarak kâr etmeyi başardı. Şirketin üçüncü çeyreğe ait finans raporuna göre, gelirler bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 43 oranında arttı ve 298 milyon dolara yükseldi.

Söz konusu tablonun oluşmasında Snapchat‘in toplam kullanıcı sayısındaki artışın önemli bir rol oynadığı söylenebilir. Sosyal ağın toplam kullanıcı sayısı bir yıl önceye kıyasla yüzde 5 oranında arttı. Toplam kullanıcı sayısındaki artışa rağmen, günlük aktif kullanıcı sayısı yılın ikinci çeyreğine göre yüzde 1 düştü ve 186 milyona geriledi.

Snapchat‘in tasarımında daha fazla kullanıcı kazanmak için bu yıl içinde kapsamlı bir değişikliğe gitmişti. Ancak bu tasarım pek iyi yorumlar almamış ve sonunda yapılan işin yetersizliği Snap CEO’su Evan Spiegel tarafından da kabul edilmişti. Bu durumu düzeltmek için Snapchat Android uygulamasının yeni versiyonunu hazırladıklarını söyleyen Evan Spiegel, yenilenen uygulamanın “hafif, modüler ve rekabetçi” olacağını dile getirdi.

Bu yeni tasarım sayesinde kullanıcı sayısının artmasını beklediklerini söyleyen Spiegel, günlük aktif kullanıcı sayısındaki artışın da 13-34 yaş grubununun ötesine geçebileceğini belirtti. Söz konusu yaş aralığı, Snapchat kullanıcılarının en yoğun olduğu yaş aralığını temsil ediyor.

Snap için üst sınıf orijinal içerikler sunmak da öncelikler arasında yer alıyor. Kısa süre önce yayınlanmaya başlayan Snapchat’in ruhuna uygun bir formatta hazırlanan yeni içerikler, kullanıcılara artırılmış gerçeklik teknolojisinin yardımıyla içeriklerle etkileşime girme imkanı veriyor. CEO Evan Spiegel de son dönemde mobile özel içeriklere büyük ilgi gösterildiğine dikkat çekti.

Snap çeşitlilik sayesinde reklam gelirini artırmayı başardı

Reklamlardaki iyileşme de Snap‘in gelir rekoru kırmasında önemli bir etken olmuş gibi görünüyor. Yeni orijinal içeriklerle birlikte şirket, geçilemeyen reklamların satışına da başladı. Snap, “Koleksiyon Reklamları” isimli yeni modeliyle reklam verenlerine bir sayfada dört ürün gösterme imkanı sunmuş ve bu self-servis formatla daha fazla markaya ulaşabilmişti. Atılan bu adımların Snapchat‘in aktif kullanıcı sayısındaki düşüşü durdurup durduramayacağını görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER