Teknoloji

Snap çok sayıda çalışanıyla yollarını ayırmaya hazırlanıyor

snap snapchat plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Snapchat’in çatı şirketi Snap, iş gücünde yüzde 20 oranında kesintiye gitmeye hazırlanıyor. The Verge sitesinin haberine göre; 6400’den fazla çalışanı bulunan şirket, işten çıkarmalara 31 Ağustos itibarıyla başlayacak.

İşten çıkarmaların bir kısmının donanım biriminden yapılacağı söyleniyor. Bir süre önce Pixy adını taşıyan selfie drone’unun fişinin çekildiğini düşününce bu iddia kulağa çok şaşırtıcı gelmiyor. Buna ek olarak, geliştiricilerin Snapchat için mini oyun ve uygulamalar hazırlamasına yardımcı olan birimin de işten çıkarmalardan yoğun şekilde etkileneceği iddia ediliyor.

Snap sosyal haritalama uygulaması Zenly’yi 2017’de satın almıştı. Faaliyetlerini bağımsız şekilde yürüten Zenly’de de ciddi bir küçülme yaşaması bekleniyor. Şirketin reklam satış ekibinin de yeniden yapılandıracağı ifade ediliyor.

Snap için 2022 pek kolay geçmiyor. Şirketin hisseleri ocak ayından bu yana yüzde 80 değer kaybetmişti. Buna ek olarak, teknoloji endüstrisinin genelini etkileyen küresel sıkıntılar da şirketi vurmuştu. Çeyrek sonuçlarının pek iyi gelmemesi de hisselerde yüzde 40 değer kaybına yol açmıştı.

İLGİLİ HABERLER