Teknoloji

Snapchat’in çatı şirketi ilk kez bir çeyreği kârla kapattı

snap snapchat plus

Snapchat’in çatı şirketi Snap, halka arzından neredeyse beş yıl sonra neredeyse kâra geçti. Snap’in 2021’in dördüncü çeyreğine ait finans raporu, şirketin üç aylık dönemi 23 milyon dolar kârla kapattığını gösteriyor.

Snap’in çeyrek gelirinin 4.1 milyar dolar olduğunu göz önüne alınca 23 milyon dolar çok küçük bir meblağ gibi görünüyor. Ancak kullanıcı sayısını artırma konusunda uzun süre boyunca sıkıntılar yaşayan şirket için bunun sembolik bir önemi olduğu söylenebilir.

Snapchat’in kullanıcı sayısındaki artış da sürüyor. Sosyal ağın aylık aktif kullanıcı sayısı  milyon artışla 319 milyona ulaştı. Bir önceki çeyrekte de kullanıcı sayısında yine 13 milyonluk artış kaydedilmişti. Snapchat’in günlük aktif kullanıcı sayısı ise 2021’de yüzde 20 oranında arttı.

Meta’nın Facebook’un kullanıcı sayısında düşüş açıkladığı bir ortamda Snapchat’in kullanıcı sayısını artırmaya devam etmesi, Snap’in yatırımcılarını sevindirecek bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Sonuçların açıklanmasının ardından Snap’in hisseleri yüzde 50’nin üstünde değer kazandı.

Tıpkı Facebook gibi, Snap de reklam gelirlerinin Apple’ın iOS’in gizlilik politikasında yaptığı değişiklikten olumsuz etkilendiğini belirtti. Şirketin CEO’su Evan Spiegel, bir önceki çeyrekte “moral bozucu bir gerileme” yaşandığını dile getirdi. Ancak Snap’in bu değişiklikleri artık biraz daha kolay şekilde yönettiği anlaşılıyor.

Spiegel, pandeminin Snapchat kullanıcılarının alışkanlıklarını değiştirdiğine de dikkat çekti. Snapchat kullancılarının arkadaşlarıyla daha az hikaye paylaştığını ve arkadaşlarının hikayelerini daha az izlediğini söyleyen Snap CEO’su, premium ve Spotlight içeriklerinin izleme sayılarının ise arttığını belirtti.

İLGİLİ HABERLER