Teknoloji

Snap hisseleri Kylie Jenner’ın tweetinin ardından düşüşe geçti

snap

snap hisseleriSnapchat’in çatı şirketi Snap için işlerin iyi gittiğini söylemek pek mümkün değil. Snapchat için hazırlanan yeni tasarıma gelen tepkilerle uğraşan şirkete bir darbe de manken Kylie Jenner’dan geldi. Jenner, Twitter hesabından Snapchat’in artık ölü bir yer olduğu şeklinde yorumlanabilecek bir tweet attı. Jenner’ın bu paylaşımının ardından Snap hisseleri yüzde 6 oranında değer kaybı yaşadı.

Hisselerdeki düşüşün doğrudan Jenner’ın tweetiyle ilgili olduğunu söylemek, kulağa tuhaf bir bağlantı kurma çabası gibi gelebilir. Ancak bu durum, Jenner’ın sosyal medyada son derece etkili bir figür olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Twitter’da 24.5 milyon takipçisi bulunan Jenner, Snapchat’in de en popüler kullanıcıları arasında yer alıyor. Jenner gibi etkin bir figürün Snapchat’i artık kullanmadığını açıklamasının genel kullanıcı tabanının üzerinde bir etki yapacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Veriler de bu ilişkiyi doğruluyor. Çarşamba günü Türkiye saatiyle 21:30 itibarıyla Snap’in hisse değeri 19,02 dolar seviyesinde seyrediyordu. Şirket, kullanıcılarının Change.org kampanyasına verdiği yanıtın ardından yaşadığı düşüşü durdurup yeniden yükselmeye başlamıştı.

Ancak Jenner’ın bundan birkaç saat sonra attığı tweet ile Snap hisseleri yeniden sert bir düşüş trendine girdi. Yüzde 6,06’lık düşüşle 17,51 dolara gerileyen hisse değeri, şirketin piyasa değerinde 1,5 milyar dolarlık bir kayba yol açtı. Jenner daha sonra attığı bir tweet ile “ilk aşkım” dediği Snapchat’i hâlâ sevdiğini söylese de, bu açıklama Wall Street üzerinde pek etkili olmadı.

İLGİLİ HABERLER