Teknoloji

Snap’in drone geliştirmek için çalışmalar yaptığı iddia ediliyor

snap droneSnapchat’in sahibi Snap drone geliştirmek için çalışmalar yapıyor. Henüz doğrulanmayan söz konusu iddia, The New York Times tarafından gündeme taşındı. İnsansız hava aracının fotoğraf ve video kaydı yapabildiği belirtilirken, şirketin ürünü son kullanıcıya ulaştırma konusunda hâlâ kararsız olduğu söyleniyor.

Drone geliştirmeye olan ilgisi, Snap’in farklı ürün kategorilerinde kendisini denemekten çekinmeyeceğini bir kez daha gösteriyor. Şirket bu konudaki girişimciliğini Spectacles adını taşıyan kameralı güneş gözlükleriyle daha önce göstermişti.

Snap drone projesiyle “kamera şirketi” olduğunun altını çizebilir

Geçtiğimiz ay halka arz başvurusunu yapan Snap, yatırımcılar için hazırladığı bir videoda kendisini “kamera şirketi” olarak tanımlamıştı. Şirketin CEO’su Evan Spiegel de kameranın çok güçlü bir iletişim aracı olduğuna dikkat çekmişti. Drone projesinin de bu vurguların altını çizeceği söylenebilir.

Snap, yarın itibarıyla New York Borsası’nda işlem görmeye başlayacak. Şirketin hisse fiyatının bugün içinde açıklanması bekleniyor. Halka arz sonrasında Snap’in piyasa değerinin 20 milyar doların üzerine çıkması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER