Teknoloji

Snap drone üreticisi Ctrl Me Robotics’i satın alıyor

snap droneSnapchat’in çatı şirketi Snap’in donanım konusuna ilgi duyduğu bir sır değil. Şirket geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Spectacles isimli gözlüğüyle bu ilgisini gözler önüne sermişti. Snap drone üretimi konusunda istekli olduğunu da gerçekleştirmeye hazırlandığı bir satın almayla gösteriyor.

Gelen haberlere göre; Snap, kapanmak üzere olan drone üreticisi Ctrl Me Robotics’i 1 milyon doların altında bir bedelle satın almaya hazırlanıyor. Ctrl Me Robotics kurucusu Simon Saito Nielsen ve ekibinin de sürecin tamamlanmasının ardından Snap bünyesinde çalışmaya başlayacağı söyleniyor.

Snap’in yetenek havuzunun yeni üyelerini nasıl kullanacağı konusunda henüz kesin bir bilgi bulunmasa da, bu konuda bir tahminde bulunmak zor değil. Ctrl Me Robotics, daha öncesinde başka şirketler tarafından üretilen drone’lara kamera ekipmanları yerleştiriyordu. Snap’in de bu tecrübeden yararlanması muhtemel görünüyor.

Snap drone satarak gelirlerini yukarıya çekebilir

Havadan yapılan çekimler, sosyal ağlar içinde gidere daha popüler hâle geliyor. Snap’in de bu eğilimi takip ederek Snapchat için bir drone çözümü geliştirmesi muhtemel görünüyor. Akıllı gözlüklere kıyasla daha gelişmiş bir pazara sahip olan drone’lar, Snap’in gelirini artırmaya yönelik adımları için uygun bir yol gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER