Teknoloji

Snap CEO’sundan “zor zamanlar” uyarısı

snap snapchat plus

Snapchat’in çatı şirketi Snap, bir önceki çeyreğe ait finans raporunu yayınladı. Rapor şirketin gelir ve kullanıcı sayısının artmaya devam ettiğini gösterse de, artış hızının eskiye kıyasla yavaşlaması can sıkmış gibi görünüyor.

Şirket tarafından yatırımcılara gönderilen notta “Yılın ikinci çeyreğine ait finansal sonuçlarımız hedeflerimizle aynı ölçekte değil. Açıkladığımız sonuçlar bizi memnun etmedi” ifadesi yer alıyor.

Yatırımcılara şirketi zorlu zamanların beklediği belirtilirken, durumu iyileştirmek için gerekli adımların atıldığı mesajı da verildi. İşe alım süreçlerini, hedeflerini ve yatırımlarını “yeniden kalibre etme” sözünü veren Snap, kurucuları Evan Spiegel ve Bobby Murphy’nin de mevcut görevlerini sürdüreceğini açıkladı. 2026’ya kadar Spiegel CEO, Murphy ise teknoloji şefliği görevlerine devam edecek.

Spiegel ve Murphy yılda 1 dolar maaş alacak ve kendilerine ekstra bir hisse verilmeyecek. Ancak şirketin hâlihazırda 16 dolar olan mevcut hisse değeri önümüzdeki 10 yıl içinde 40 dolara çıktığı takdirde kendilerine hisse bölme hakkı verilecek. Bu hak sayesinde ikili oy verme yetkisi olmayan hisselerini elden çıkarıp oy hakkı olan hisselerini koruyabilecek ve şirket yönetiminde söz sahibi olmayı sürdürebilecek.

Snap’in bir önceki yılın ikinci çeyreğinde 982 milyon dolar olan geliri 1.11 milyar dolara çıktı. Şirketin kullanıcı sayısı da 15 milyonluk artışla 347 milyona yükseldi.

Küresel ekonomik çalkantılar ve geçtiğimiz yıl Apple’ın sarstığı reklam pazarındaki düşüş, şirketi etkileyen ana faktörler olarak ön plana çıkıyor. Apple’ın takip politikasındaki değişikliklerin sektörü sarstığını belirten Snap, bunun gelir artışını yavaşlattığını savundu. Snap’in bir önceki yıl 152 milyon dolar olan net zararı bu yıl 422 milyon dolara çıktı.

Reklam pazarındaki sorunları düzeltmeyi hedefleyen Snap, bir yandan da gelir kaynaklarını artırmaya çalışıyor. Kendi reklam verimliliği ölçme araçlarını geliştirmek ve kişiselleştirme seçenekleri sunmak için mesai yapan şirket, gelir kaynaklarını artırmak adına da Snapchat Plus isimli abonelik servisini duyurmuştu. Bu servisin duyurulmasının ardından Snapchat’teki uygulama içi harcamalar 136 kat artmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER