Teknoloji

smileadsl kendi ADSL altyapısını kullanmaya başlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

smile_adsl1210x229İnternet servis sağlayıcılarının ADSL’de Türk Telekom’a olan bağımlılıkları giderek azalmaya başlıyor. Şirketler kendi altyapılarını kurma yoluna gidiyorlar. TurkNet gibi smileadsl de bundan böyle kendi altyapısı üzerinden ADSL hizmeti sunacak.

smileadsl kendi sistemini kurmak için 1 milyon dolara yakın yatırım yapmış. Bu yatırımın sonucunda artık Türk Telekom’un yaptığı kesintilerden smileadsl aboneleri etkilenmeyecek. smileadsl basın bültenini yazının devamında bulabilirsiniz.

4 Şubat 2009
smile adsl, artık kendi altyapısı üzerinden hizmet verecek

Daha önce tüm altyapı hizmetlerini Türk Telekom’dan alan smile adsl, yaptığı 2 milyon dolara varan yatırım ile bundan böyle, kesintisiz adsl hizmetini ve kendi kalite kontrolünün denetimini kendi altyapısı üzerinden oluşturduğu sistemle abonelerine sunacak.

2006 yılından beri internet kullanıcılarına müşteri odaklı hizmet anlayışı ile hizmet veren smile adsl, bugüne kadar kendini farklılaştırdığı hesaplı ve en kaliteli hizmet kategorilerinin yanına şimdi de kendi altyapı teknolojisini ekliyor. Geçtiğimiz sene sonunda kendi bünyesindeki uzman ekiple tasarladığı ve geliştirilmesi için yaklaşık 1.5 yıl sürede, 1 milyon dolar harcanan yeni CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) programı ANKA’yla farklı platformları tek bir çatı altında toplayan ve böylelikle hem bireysel hem de kurumsal tüketicilere çok daha hızlı hizmet vermeye başlayan smile adsl, internet erişimini kendisinin sağlamasına yönelik yaptığı yatırımla da kullanıcılarına büyük avantajlar sağlıyor. Daha önce diğer tüm servis sağlayıcılar gibi altyapı hizmetlerini Türk Telekom’dan sağlayan smile adsl, kesintisiz adsl hizmetini sunmak ve kendi kalite kontrolünü ve hedeflediği yüksek standartlarda hizmet seviyesini en iyi şekilde sağlayabilmek için, şimdi de 1 milyon dolara varan yatırımla kendi altyapı sistemini oluşturdu.

Türk tüketicilerine daha önce; kullanıcılarına sayısız avantaj sağlayan CRM sistemi, ücretsiz modem, limitsiz ya da çok avantajlı paketlerle internet erişimi, telefonda yüzde 95’e varan oranlarda ucuza konuşma, internetteki tehlikelere karşı kapsamlı güvenlik paketi gibi katma değerli hizmetler sunan smile adsl, tüketicilerine daha yeni teknolojilerin sunulması vizyonuna kendi altyapı sistemini de ekleyerek telekom alanında önemli bir yatırıma imza atmış oldu. Böylece müşteri memnuniyeti esasına dayanan smile adsl, kalite kontrol sistemlerini kendi teknolojisiyle denetleyebilecek, abonelerine özel olarak geliştirdiği projeleri kendi altyapısıyla hayata geçirebilecek.

İnternet kullanıcılarına gelişmiş teknolojilerin sunulmasının, ülke ekonomisi ile sosyal ve kültürel bakış açısının gelişmesi ve zenginleşmesi açısından oldukça faydalı olduğu ilkesiyle hizmet veren smile adsl’in Satış Pazarlama Direktörü Çağatay Arslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Eskiden tüm internet servis sağlayıcılar gibi tamamen Türk Telekom’dan aldığımız altyapıyla al-sat modeliyle çalışıyorduk. Böylece Türk Telekom çalışma yaptığında veya orada bir kesinti olduğunda smile adsl abonelerine de bu kesinti yansıyordu, müşteri memnuniyetsizliği smile adsl markasına yönelebiliyordu. Artık smile adsl olarak gerekli yatırımın yapılması ile beraber, kendi alt yapımızla adsl hizmeti verip, bu hizmette müşteri memnuniyetini arttıracak kalite vb. gibi unsurları kendimiz ayarlayabileceğiz” dedi. Arslan aynı zamanda, “Kendi altyapı teknolojimizi kullanmaya başlamamızla ve geçtiğimiz sene sonunda yine kendi bünyemizde tasarladığımız CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) programı ANKA ile birlikte smile adsl kullanıcılarına geleceğin teknolojileri için gerekli altyapıyı hazırlamış oluyoruz” şeklinde ekledi.

İLGİLİ HABERLER