Teknoloji

SmartThings’in yeni merkez cihazı Samsung kameralarını da destekliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

smarthings-samsung-030915

Bundan bir yıl önce Samsung’a satılan açık platform kaynaklı akıllı ev çözümleri şirketi SmartThings, Güney Koreli elektronik devi tarafından satın alındığından beri ilk yeni ürün serisini çıkardı.

Yeni SmartThings “smart hub”, ağ yönlendiricisine benzeyen, çeşitli kablosuz protokolleri destekleyen ve ev çevresindeki çeşitli sensörleri kontrol eden bir cihaz. Bu cihazın yeni bir tasarımı ve video monitör desteğini de mümkün kılan güçlü bir işlemcisi bulunuyor.

SmartThings kullanıcıları ev takip kameralarına bağlanabiliyor, kameranın markası fark etmiyor. Yeni “smart hub” cihazına bağlanan kameraların canlı yayın görüntüleri SmartThings mobil uygulamasından izlenebiliyor. Uygulama sürekli video yayını sunacak olsa da, video SmartThings’in sunucuları üzerinden gönderilmiyor ve sadece bir etkinlik sırasında kayıt yapılıyor. Yeni akıllı ev merkezinin yedek pil yetenekleri de bulunuyor, bu da elektrik kesintisi durumunda 10 saate kadar çalışma imkanının sunulması anlamına geliyor.

 

SmartThings’in iOS ve Android uygulamaları daha sezgisel ve kolay bir deneyim sunacak şekilde yeniden tasarlandı.

 

Yeni SmartThings merkezi birim cihazı yurt dışında 99 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Elektrik düğmeleri, hareket sensörleri, nem algılayıcılarının fiyatları 30 ila 50 dolar arasında değişiyor. Bu arada SmartThings ana şirketini kullanarak faaliyet alanını ABD’nin dışına taşıyor ve Büyük Britanya’da da hizmet vermeye başlıyor.

SmartThings’in açık kaynak yaklaşımı bu şirketi diğerlerinden ayırıyor. 200’e yakın cihazı destekliyor, ayrıca Honeywell’den Bose ve Schlage’ye kadar farklı şirketlerle iş ortaklığı bulunuyor. Ayrıca GitHub ile çalışarak geliştiricilerin yeni projeler oluşturmasını ve katkıda bulunmasını sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER