Teknoloji

Tizen uzaktan kumanda Samsung smart TV’lere bağlı cihazlarla da çalışacak

Smart Remote

Samsung, smart TV’lerine bağlanan her cihazı tek bir yerden kontrol etmeyi sağlayacak yeni bir uzaktan kumanda geliştirdiğini duyurdu. Smart Control Remote adını taşıyan bu akıllı uzaktan kumanda Samsung’un kendi bünyesinde geliştirdiği Tizen işletim sistemiyle çalışıyor.

Uzaktan kumanda otomatik kaynak algılama işlevine sahip. Bu sayede set üstü cihazları, uydu alıcılarını, Blu-ray oynatıcıları, oyun konsollarını veya bağlı olan diğer cihazları hızlı şekilde tanıyabiliyor.

Smart Remote Control ile Smart Hub arayüzü

Buna ek olarak şirket yeni bir Smart Hub arayüzünün de tanıtımını gerçekleştiriyor. Bunun sayesinde kullanıcılar farklı içerikler veya oyun konsolu, Blu-ray oynatıcılar gibi diğer bağlı cihazlar arasında kesintisiz geçiş yapabiliyor.

Sadece bununla da kalmayan bu yeni kullanıcı arayüzü, izlemek istediğiniz içerikleri bulmanıza, ana ekranda favori içeriklerinizi listelemenize izin veriyor. Tabii ki, bunun için bölgesel kısıtlamalar veya farklılıklar söz konusu olabilir. Ancak Samsung’un yerel içerikler noktasındaki çalışmalarını göz önünde bulundurduğumuzda, Smart Hub’ın Türkiye’deki kullanıcılar için de içerikle dolu olmasını bekleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER