Teknoloji

Smach Z PC oyunlarını taşınabilir konsolda sunuyor

smach zİspanyol şirketi Smach, taşınabilir bir oyun bilgisayarı olarak da nitelenebilecek taşınabilir oyun konsolu Smach Z’yi duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, konsolun binlerce Steam oyununu çalıştırabileceği belirtildi.

Bu açıklama oyun severler tarafından da heyecanla karşılanmışa benziyor. Projeye Kickstarter üzerinden destek arayan Smach, belirlediği 250 bin avroluk hedefi aşarak 460 bin avronun üstünde bir kaynağa kavuştu. Kickstarter kampanyası bugün itibarıyla sona erecek.

Smach Z ilk olarak akıllara Nintendo’nun yeni nesil oyun konsolu Switch’i getirse de, geçmişi daha eskiye dayanıyor. Smach’in konsolu, ilk olarak 2015’in haziran ayında Steamboy ismiyle ortaya çıkmıştı. O dönemde konsolun sevkiyatına 2016’da başlanması planlanmıştı. Birkaç ertelemenin ardından başarılı bir Kickstarter kampanyasını geride bırakan Smach, konsolunu önümüzdeki yılın nisan ayından itibaren destekçilere ulaştırmayı amaçlıyor.

Smach Z iki farklı modelle geliyor

Smach Z, AMD RX-421BD işlemci ve Radeon R7 grafik işlemcisi barındırıyor. Şirket, bu kurulum sayesinde konsolun Skyrim veya Overwatch gibi oyunları çalıştırabileceğini iddia ediyor. Konsolun 299 avro karşılığında satılan baz modelinde 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı bulunuyor. 499 avroluk modelde ise 8 GB RAM, 128 GB dahili depolama alanı, ön kamera ve 4G bağlantı özelliği bulunuyor. Her iki modelde de entegre 720p çözünürlüklü ekran ve temassal kontrol alanı yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER