Manşetler

Sleep by Max Richter: Evrende yolculuğa hazır mısınız?

sleep by max richter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ünlü besteci Max Richter, 2015 yılında çıkardığı Sleep (Uyku) isimli albümüyle insan hayatında önemli bir yer tutan uykuya bir tür saygı duruşunda bulunmuştu. İnsanların uyurken, meditasyon yaparken veya odaklanmış şekilde çalışırken dinleyebileceği 204 şarkılık albüm, toplam 8 saat 24 dakikalık süresiyle tam bir uyku eşlikçisi olduğunu göstermişti. Albümün sunduğu bu sıra dışı deneyim, şimdi albümle aynı ismi taşıyan bir mobil uygulamayla farklı bir anlam daha kazanıyor. Bu yazımızda Sleep by Max Richter uygulamasıyla ilgili yorumlar ve bilgiler yer alıyor.

Uyku uzmanlarının danışmalığı eşliğinde hazırlanan Sleep’teki şarkıları kişiselleştirilebilir bir deneyime dönüştürme imkanı sunan uygulama, albümün daha önce duyulmayan parçalarını da barındırıyor. Sleep kullanıcılarına uykuda, meditasyonda ve odaklanmada yardımcı olma imkanı sunarken; kullanıcıların bu aksiyonlarının kaydını tutabilecekleri bir tür günlük niteliği de taşıyor. Uygulama eşliğinde yapılan uyku, meditasyon veya odaklanma seanslarının kayıtları uygulama üzerinden görülebiliyor.

İnsanlara uyumalarında veya odaklanmalarında yardımcı olmayı vadeden çok sayıda uygulama mevcut. Ancak bu uygulamaların büyük kısmında tüm hizmetlerden yararlanabilmek için belli bir ücret ödemek gerekiyor. Max Richter’in Sleep’inde ise kullanıcılardan böyle bir ücret talep edilmiyor. Ancak uygulamadan yararlanabilmek için Spotify Premium veya Apple Music abonesi olmak gerekiyor. Kısacası zaten bir ücret ödeme koşulu olduğu için kullanıcılardan ekstra bir ücret daha ödemeleri istenmiyor.

sleep by max richter yorumlar

Sleep’in “evrende bir yolculuk” formatında tasarlandığını söylemek mümkün. Kullanıcılar tamamladıkları her bir seansta kendi evrenlerinde yeni bir bölgeyi keşfediyor. Bu yolculuk Max Richter’in müzikleri eşliğinde gerçekleştiriliyor. Uyku seansları için kullanıcılardan alarmın çalacağı bir saat belirlemeleri istenirken, odaklanma ve meditasyon seansları için genel bir süre belirleniyor. Uyanma saati veya belirlenen süre geldiğinde oturum sonlandırılıyor. Ancak belirlenen zaman gelmeden önce de seansların manuel olarak bitirilebileceğini hatırlatmakta fayda var.

Sleep güne iyi başlamaya da yardımcı oluyor

Sleep’in sadece uykuya dalma konusunda yardımcı olmadığını ve güne iyi başlama konusunda da destek olduğunu söylemek gerekiyor. Belirlenen uyanama saati yaklaşırken Max Richter’in sadece bu uygulamada duyulabilen özel notaları telefondan yükseliyor. Böylelikle güne yumuşak bir başlangıç yapmak mümkün oluyor.

Sleep uyku konusunda veya odaklanmada zorluk çekenlere ya da rahatlamak isteyenlere yetenekli bir bestecinin notalarıyla yardımcı oluyor.

Sleep by Max Richter: App Store  Google Play

İLGİLİ HABERLER