Teknoloji

Slack, yapay zekâ aracı ile mesajlarınızı özetleyecek ve daha fazlasını yapacak

slack ai

Slack, özellikle iş yeri konuşmalarını kolaylaştıran popüler bir platform olarak bilinir. Şimdi, bu platform, mesaj özetleri oluşturabilen, kanal öne çıkanlarını toparlayabilen ve mesajlarınız içinde cevaplar arayabilen yerleşik bir yapay zekâ (AI) aracı sunuyor. Slack, çarşamba günü verdiği haberde, yeni özelliği olan “Slack AI”yi bu kış test etmeye başlayacağını duyurdu.

Slack’te yapay zeka ile konuşmaları hızlandırmak mümkün olacak

Slack AI, otomatik olarak bir kanalda gönderilen mesajların özetlerini oluşturacak bir özellik sunacak. Bu, size ilgisiz sohbetler arasında önemli konuşmaları yakalama fırsatı sunabilir. Araç, konu başlıklarını da özetleyebilecek. Ayrıca, belirli bir konu hakkındaki tartışmaları gözden geçirmeniz için aracı bir soru sorarak kullanabileceksiniz. Slack AI, bu konu hakkında bir özet oluşturacak ve ilgili konuşmaya bir bağlantı ekleyecek.

slack ai

Slack AI’ye mesajlarınızı aramasını istediğinizde nasıl bir görüntüyle karşılaşacağınız da paylaşıldı. Slack platformu, kullanıcıların Slack AI için bekleme listesine kaydolabileceklerini de belirtti.

Slack’in Baş Ürün Sorumlusu Noah Desai Weiss, yaptığı açıklamada, “Slack olarak, yapay zeka ve otomasyon çağında zeki bir üretkenlik platformu sunmak için işbirliği odaklı bir yaklaşım benimsiyoruz.” dedi.

Ek olarak, Slack kış aylarında Slack listelerini de test etmeye başlayacak. Bu özellikle Slack, Asana ve Airtable gibi planlama uygulamalarına rakip olacak ve kullanıcıların tüm ekibin karşısında projeleri takip etmelerine izin verecek. Yani, belirli görevlere kimin atandığına ve ilerlemelerine doğrudan Slack’ten ulaşabileceksiniz.

Slack, herhangi bir listeye yapılan değişiklikler konusunda sizi bilgilendirecek bildirimler ve belirli bir görev hakkında özel konular oluşturmanıza izin veren bir iş akışı oluşturucusu da sunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER