Teknoloji

Slack video görüşme özelliğini devreye soktu

slack video gorusmeSlack video görüşme özelliğinin sözünü geçtiğimiz mart ayında vermişti. Şirket, bu sözünü 9 ayın ardından yerine getiriyor. Video görüşme özelliğinin dağıtımına başlayan Slack, ücretli abonelik planlarını kullanan şirketlerde maksimum 15 kişinin aynın anda birbirleriyle görüntülü biçimde görüşmesini mümkün kılıyor. Servis için herhangi bir ücret ödemeyen kullanıcılar ise sadece sesli görüşme yapmaya devam edecek.

Video görüşme özelliğine erişmek için, tıpkı sesli arama yapar gibi, telefon ikonuna tıklamak gerekiyor. Ardından kamera butonuna tıklandığında video aktive ediliyor. Slack kullanıcıları, video görüşmelerde konuşulanlara emojilerle karşılık verebilecek. Bu emojiler video üzerinde geçici bir süre için görünecek ve emojiler ekranda belirdiğinde ses de çıkacak.

Slack video görüşme özelliğini Mac ve Windows’un yanı sıra Chrome’da da sunuyor

Video görüşme özelliğinin birkaç gün içinde Slack’in en yeni Mac ve Windows uygulamalarını kullananlara ulaştırılması bekleniyor. Bunlara ek olarak, Chrome’da da video görüşme imkanından faydalanılabilecek. Slack’in mobil uygulamasını kullananlar da video sohbetlere katılabilecek. Ancak mobil cihazlardaki kullanıcıların görüntüleri diğer kullanıcılara gösterilmeyecek.

Slack, Hangouts ve Zoom gibi üçüncü taraf video sohbet uygulamalarıyla entegre biçimde çalışabiliyor.

İLGİLİ HABERLER