Teknoloji

Slack sesli görüşme özelliğini tüm kullanıcılarına sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

slack sesli gorusmeSon zamanların en popüler şirket içi iletişim uygulamalarından biri konumunda olan Slack, sesli görüşme özelliğini tüm kullanıcılarına sunuyor. Şirket bu özelliğin sözünü bir süre önce vermişti. Sesli görüşme özelliği, Slack’in temelini oluşturan yazı temelli doğasına tamamen zıt olsa da, bazı durumlarda insanların fikirlerini aktarabilmeleri için yazı veya resim yeterli olamayabiliyor. Slack sesli görüşme özelliğiyle Skype’ın arazisine ayak basmış oluyor. Dolayısıyla bu hamleyi bir tür savaş ilanı şeklinde nitelemek yanlış olmayacaktır.

Slack’in yeni özelliğine erişim ise oldukça kolay. Masaüstünde kanal başlığına eklenen telefon ikonu üzerinden özelliğe erişilirken, mobil uygulamalarda açılır menüdeki “Arama başlat” seçeneğine dokunmak gerekiyor. Bire bir sesli görüşme özelliğinden tüm kullanıcılar faydalanabiliyor. Grup görüşmeleri ise sadece Slack’i ücret karşılığında kullanan ekiplerin erişimine açık.

slack sesli gorusmeKullanıcılar Slack üzerinden sesli görüşme yaparken avatarlarının üzerine emoji ekleyebiliyor. Bu emojiler sayesinde o anki tepkinin karşı tarafın sözünü kesmeden gösterilebilmesi mümkün hâle geliyor.

slack sesli gorusmeSlack sesli ve görüntülü görüşme özelliklerini hayata geçirme yönündeki planlarını geçtiğimiz mart ayında açıklamıştı. Görüşme araçlarının arasına yenilerinin eklenmesi, Slack’in kurumsal iletişim servisleri pazarındaki konumunu güçlendirecek bir hamle niteliğini taşıyor. Ancak yeni görüşme seçeneklerinin Slack’i Skype gibi bu alanda kendisini kanıtlamış bir platformla karşı karşıya getirdiğini de unutmamak gerekiyor. Slack sesli görüşme özelliğini Windows Phone dışındaki tüm platformlarda kullanıcılara sunacak.

İLGİLİ HABERLER