Teknoloji

Slack Microsoft Teams’e karşı Amazon’dan destek alacak

Slack microsoft dm

Slack, kurumsal iletişim platformu pazarında Microsoft Teams ile sert bir rekabet içinde. Şirket, “yazılım devi” rakibine karşı kendisine güçlü bir destekçi bulmuşa benziyor. Slack, Amazon ile güç birliğine giderek bazı mevcut özelliklerini biraz daha kuvvetli hâle getirecek.

İki şirket arasındaki geniş ölçekli anlaşmaya göre, Amazon çalışanları bundan böyle şirket içi iletişimde Slack’i kullanacak. Slack de mevcut sesli ve görüntülü görüşme özelliklerini desteklemek için Amazon Web Servisleri tarafından geliştirilen iletişim platformu Chime’ı kullanacak.

Slack de koronavirüs salgını döneminde kullanım oranı ciddi ölçüde artan ortak çalışma ve kurumsal iletişim platformları arasında bulunuyor. Ancak Slack’in odaklandığı alanda karşısında Microsoft Teams gibi güçlü bir rakip yer alıyor. İki şirket arasındaki bu mücadele de son zamanlarda iyiden iyiye sertleşmiş durumda. Bir süre önce The Verge sitesine konuşan Slack CEO’su Stewart Butterfield, “Microsoft sağlıksız bir şekilde bizi yok etme fikrine kapılmış olabilir” ifadesini kullanmıştı.

Slack, 30 Nisan itibarıyla sona eren üç aylık dönemde 12 bin yeni ücretli kullanıcı kazandı. 90 bin yeni organizasyon da servisin ücretli veya ücretsiz planlarını kullanmaya başladı. Slack’in çeyrek gelirleri ise bir önceki yıla göre yüzde 50 oranında arttı ve 201.7 milyon dolara çıktı.

Slack Microsoft Teams’e karşı Amazon ile güçlerini birleştirmesine ve gelirlerini ciddi anlamda artırmasına rağmen, yatırımcılarını memnun etmeyi başaramadı. Finans raporunun açıklanmasının ardından Slack’in hisseleri yüzde 16 oranında değer kaybetti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER