Teknoloji

Slack’in sürpriz Microsoft Teams entegrasyonu kullanıma hazır

slack microsoft teams

Slack, Microsoft Teams görüşme özelliklerini kendi sohbet uygulamasına entegre etmek için geliştirdiği yeni uygulamanın kullanıma hazır olduğunu açıkladı. Microsoft Teams Calls adını taşıyan bu yeni uygulama, Slack’in entegrasyon üzerinde çalıştığını duyurmasından sadece birkaç gün sonra ortaya çıktı. Söz konusu uygulama, sadece Slack kullanıcılarının platform üzerinden Teams görüşmeleri başlatabilmelerini veya bunlara katılabilmelerini sağlıyor.

Slack’in kullanıcıları, Microsoft Teams Calls uygulamasını varsayılan görüşme sağlayıcısı olarak ayarlayabiliyor ve henüz görüşmeyi aktif hâle getirmeden kimin görüşme için hazır şekilde beklediğini görebiliyor. Outlook Slack uygulamasındaki etkinlik hatırlatıcıları da, Teams görüşmelerine Slack’ten katılmayı destekleyecek şekilde yenilendi.

Slack’in entegrasyon imkanı sunduğu iletişim platformları Microsoft Teams ile sınırlı kalmıyor. Platform; Zoom, WebEx, Jabber, RingCentral ve Dialpad ile de VoIP telefon entegrasyonunu hayata geçiriyor. Böylelikle Slack kullanıcılarının doğrudan Slack’in arayüzü üzerinden bu platformları kullanarak telefon görüşmesi yapabilmesi mümkün oluyor.

slack

Slack’ten yapılan açıklamada, uygulama üzerinden yapılan veya gelen çağrıların mart ayında yüzde 350 oranında arttığı belirtildi. Küresel koronavirüs salgınıyla milyonlarca kişinin evden çalıştığı bir ortamda söz konusu rakamlara pek şaşırmamak gerekiyor. Uygulama, evden çalışma döneminin başlamasıyla birlikte kendi kullanıcı sayısı rekorlarını da kırmıştı.

Slack kullanıcıları şimdiden Microsoft Teams Calls uygulamasını şirketin internet sitesi üzerinden aktif hâle getirebiliyor. Yeni görüşme özelliklerinin bugün itibarıyla tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER