Teknoloji

Slack Mesaj Butonları ile sohbetlere başka uygulamaları getiriyor

slack mesaj butonlarıSlack Mesaj Butonları adını taşıyan yeni bir özelliğin duyurusunu yaptı. Söz konusu özellik, uygulamaları doğrudan sohbet ekranına getirerek kullanıcıların çoklu görev imkanlarından daha rahat faydalanmasını sağlıyor.

Uygulama içine şimdiden çok sayıda buton yerleştirilirken, Slack’ten yapılan açıklamada önümüzdeki dönemde Slack Uygulama Dizini’ne başka uygulamaların da ekleneceği belirtildi. İlk etapta sunulan mesaj butonları arasında Trello, Greenhouse ve Abacus gibi uygulamalar yer alıyor.

Slack Mesaj Butonları sayesinde pek çok görevi Slack’in dışına çıkmadan yerine getirmek mümkün oluyor. Örneğin müdüre iletilecek bir masraf kalemi varsa, bu işlem Abacus butonu üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Karşı taraf, gönderilen masrafı Slack üzerinden değerlendirip tek bir dokunuşla onaylayabilecek veya geri çevirebilecek.

Greenhouse entegrasyonu ise işe alım sorumlularının ilanları ve teklifleri Slack üzerinden değerlendirmesini ve tek bir tıklamayla onaylamasını ya da geri çevirmesini mümkün kılıyor. Trello entegrasyonu ise Slack üzerinden projelere bitiş tarihi eklemek, konuşma yerleştirmek ve görevleri kategorize etmek gibi işlemleri gerçekleştirmeye izin veriyor.

Slack Mesaj Butonları 12 uygulamayı destekliyor

Diğer Slack Mesaj Butonları ise Current, Kip, Kayak, Cyber, Qualtrics, PagerDuty, Talkdesk, Riffsy ve Talkus uygulamalarını destekliyor. Bu uygulamaların Slack kullanıcılarına ne gibi özellikler sunacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER