Teknoloji

Slack koyu renk modunu masaüstüne taşıyor

slack koyu renk modu

Slack koyu renk modu özelliğini masaüstü uygulamalarında da kullanıcılarıyla buluşturmaya başladı. Yeni koyu renk moduna kurumsal haberleşme platformunun macOS, Windows ve Linux uygulamaları üzerinden erişilebiliyor. Koyu renk modu, kullanıcılara Slack’in standart beyaz teması dışında bir alternatif sunuyor.

Slack’in koyu renk moduyla tanışması daha önce olmuştu. Uygulamanın iOS ve Android versiyonlarına koyu tema bu yıl içinde gelmişti. Slack, koyu temaya “Nocturne” isimli kendi yaklaşımını da katıyor.

Slack’te erişilebilirlik ürün müdürü olarak görev yapan George Zamfir, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Koyu renk modu pek çok kişi için önemli bir özellik niteliğini taşıyor. Gece veya düşük ışıklı ortamlarda çalışırken bu mod oldukça yararlı oluyor. Pek çok kişi görsel özürler, görsel bozukluklar veya migren gibi sebeplerden ötürü bu özelliğe ihtiyaç duyuyor.

Slack koyu renk modu nasıl çalıştırılır?

Slack’in masaüstü uygulamalarına yeni getirdiği koyu renk modunu aktif hâle getirmek için öncelikle uygulamayı güncellemek veya yeniden başlatmak gerekiyor.

Bu işlemlerden birinin yapılmasının ardından sıra uygulamanın ayarlar bölümüne gitmeye geliyor. Burada tema seçenekleri arasından koyu renk modu seçilince uygulama siyaha bürünüyor. Koyu renk modu, Slack’in web sürümüne henüz gelmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER