Teknoloji

Slack koyu renk modu için testlere iOS uygulamasında başladı

slack koyu renk modu

Slack koyu renk modu için iOS uygulamasında testlere başladı. Söz konusu özellik, kurumsal iletişim platformunun kullanıcıları tarafından en yoğun talep edilen özellikler arasında bulunuyordu. Yeni arayüzü ilk etapta sadece Slack’in beta test grubunda yer alanlar görebiliyor.

Koyu renk modunu aktif hâle getirmek isteyen Slack kullanıcılarının ekranın sağ üst köşesindeki üç nokta ikonuna dokunarak uygulamanın Ayarlar paneline gitmesi gerekiyor. Burada kullanıcıların karşısına çıkan seçenekler arasında artık koyu renk modu da bulunuyor. Bu seçeneğin yanında yer alan düğmeye dokunulduğunda koyu arayüz ekranı kaplıyor.

Slack’in koyu renk modunda gerçek siyah yerine oldukça koyu bir gri tonunun kullanılmış olması dikkat çekiyor. Tam siyah kullanılmasa da, koyu renk modunun uzun bir bekleyiş sonrasında uygulamaya gelişinin Slack kullanıcılarını sevindireceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Apple’ın iOS 13 ile birlikte iOS’te sistem çapında bir koyu renk modu seçeneği sunabileceği söyleniyor. Ancak bu seçenek gelmeden önce koyu renk modu pek çok popüler uygulamada standart bir özelliğe dönüşecek gibi görünüyor.

Slack koyu renk modu özelliğini tüm kullanıcılarına açacağı zaman konusunda şimdilik bilgi vermiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER