Teknoloji

Artık Slack’in de bir ChatGPT uygulaması var

slack chatgpt
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Slack ChatGPT rüzgarına kapılan teknoloji girişimleri arasında yerini aldı. ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI’ın Slack’in geliştirme araçlarıyla hazırladığı ChatGPT uygulamasını beta sürümüyle artık Slack’te bulmak mümkün.

Slack’ten verilen bilgiye göre, bu uygulama sayesinde mesaj taslakları oluşturulabilecek ve uzun mesaj dizilerinin ya da sohbetlerin özetleri çıkarılabilecek. Kullanıcılar bir mesaj dizisinin menü butonuna tıklatarak “diziyi özetle” veya “yanıt taslağı hazırla” seçenekleriyle yapay zekâdan yardım alabilecek. Uygulamanın sunduğu özet ve taslak seçenekleri sadece istekte bulunan kullanıcılara gösterilecek. Kullanıcılar diledikleri takdirde bunları iş arkadaşlarıyla paylaşabilecek.

Slack’ten yapılan açıklamada, yapay zekâ uygulamasının herhangi bir proje veya konu hakkında yanıtlar ve içgörüler sunabileceği de belirtildi. Şirket bunun en iyi pratikleri incelerken veya yeni bir potansiyel müşteriyi araştırırken yararlı olacağına inanıyor. Slack ChatGPT uygulamasının verilerinin Open AI tarafından dil modellerinin eğitimi için kullanılacağının da altını çiziyor.

Slack ChatGPT dışında başka yapay zekâ sistemlerine de kapısını açık tutuyor

Slack’in çatı şirketi Salesforce da Einstein adını verdiği bir yapay zekâ sistemi geliştirdi. Bu sistem OpenAI’ın teknolojisiyle entegrasyonu barındırıyor. Ancak Salesforce’un ürünlerini kullanan şirketler Einstein üzerinden diğer üçüncü taraf yapay zekâ seçeneklerine yönelebilecek. Salesforce, müşterilerinin “değişen müşteri bilgilerine ve ihtiyaçlarına gerçek zamanlı olarak sürekli uyum sağlayan içerik oluşturmak için doğrudan Salesforce CRM (müşteri ilişkileri yönetimi araçları) içinde doğal dildeki istemleri kullanabileceğini” söylüyor.

İLGİLİ HABERLER