Teknoloji

Slack Astro e-posta uygulamasını satın aldı ve kapatıyor

astro slack

Slack, dahili akıllı asistana sahip olan e-posta uygulaması Astro‘yu satın alıyor. Astro’nun akıllı asistanı mesajlarınızı düzenlemenize ve önemli nesneleri dikkatinizi çekecek şekilde öne çıkarmaya yardımcı oluyor.

E-postayı öldürme hedefiyle yola çıkan sohbet uygulaması Slack için bu satın alma biraz şaşırtıcı oldu sayılır. Ancak biraz daha detaylı bakınca, ikili çok iyi bir fırsatı da beraberinde getiriyor.

Astro‘nun odaklandığı alan kurumsal kullanıcılardı. Aynı zamanda Slack içinde çalışacak birtakım akıllı entegrasyonlar geliştirmişti. İki ekibin birleşimiyle birlikte Slack, Astro’nun deneyiminden yararlanarak sohbet uygulaması içinden e-posta kontrolü ve yönetimi yapmaya yönelik doğal bir çözüm sunabilir.

Tabii ki, kötü haberler de var. Slack Astro’nun e-posta uygulamasını kapatıyor. Uygulama 10 Ekim’den itibaren hizmet vermeyi durduracak. İyi bir üçüncü taraf e-posta uygulamasına rastlamanın zor olduğu ortamda bu kapatma biraz şanssızlık oldu. Gerçekten de Astro’nun bazı özelliği onu diğerlerinden ayırıyordu.

Slack‘in Astro’nun uygulamasını kapatmasının arkasındaki gerçek, bu satın almanın niyetini de biraz olsun ortaya koyuyor. Slack, kendi e-posta uygulamasını çıkarmayı planlamıyor. Daha çok sohbet uygulaması içinden e-posta iletileriyle çalışmanın yollarını sunmak istiyor.

Kullanıcılar Slack içinden temel e-posta yönetimi işlemlerini gerçekleştirebilirler. Ancak esas avantaj, bir e-posta iletisi üzerinde başkalarıyla paylaşımda bulunmaya olanak sağlayabilmesi olacaktır. Şirket içi mesajlar için herkese cevaplama yaparak bir sohbet dizisi başlatmak yerine bir sohbet oturumu üzerinden ilerlemek ya da bir müşteri hizmetleri mesajını doğru Slack kanalına yönlendirmek gibi yöntemleri görebiliriz.

Slack, satın almayla ilgili herhangi bir plan açıklamadı. Yine de, Slack’e e-posta deneyimini entegre etmek için bazı adımların atıldığını, satın almayla birlikte müşterek çalışmanın çok daha kolay ve güçlü olacağını kaydetti.

Hem Slack hem de Astro kurumsal kullanıcıları hedefliyor. Salesforce ve benzeri üçüncü taraf servisler de her ikisinin de radarında bulunuyor. Salesforce ve benzeri müşteri hizmetleri şirketleri sayesinde işletmeler müşterileriyle etkileşimler kurabiliyor. Bunlar hâlihazırda Slack ile çalışan çeşitli entegrasyonlar sunuyor. Ancak bu gibi servisler genellikle e-posta etrafında ilerliyor. E-posta ile iletişim daha uzun zaman hayatımızda olacağı için Slack, bu deneyimi sohbet uygulamasına taşıyarak onu daha kolay kontrol edilebilir hâle getirmeyi hedefliyor olmalı.

Slack’in beklenen e-posta özelliklerini ne zaman sunmaya başladığı bilinmiyor. Ancak Astro ekibinin gelmesiyle birlikte bu işin öncelik sırasındaki yeri yukarı çıkacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER