Teknoloji

Slack artık bir Salesforce iştiraki, satın alma işlemi tamamlandı

slack salesforce

Bulut bilişim devi Salesforce, 27,7 milyar dolarlık Slack satın alma işlemini tamamladı. Şirket,  Slack’in işlevselliğini, markasını veya liderliğini ilk etapta değiştirmeden mesajlaşma uygulamasını kurumsal yazılım paketine ekliyor.

Salesforce CEO’su Marc Benioff yaptığı açıklamada, “Birlikte kurumsal yazılımın geleceğini tanımlayacağız, her organizasyonun her yerden müşteri ve çalışan başarısı sunmasını sağlayan dijital yönetim merkezini yaratacağız.” dedi.

Slack, e-posta kullanımını tamamen bitirmese de, kurum içi iletişimde çığır açtığı bir gerçek. Kurum içi iletişimde WhatsApp gibi anlık mesajlaşma yazılımlarını kullananlar için de daha kapsamlı araçları ve kullanışlı bir yöntemi sunuyor. Üstelik Microsoft gibi devler de Teams gibi, Slack’in işlevlerinin benzerlerini yapan rakipler çıkarmıştı. Şimdi Slack, Microsoft gibi diğer devlerin karşısında, yeni başlayan bağımsız bir rakipten, dengeli bir zeminde konsolide bir rakip hâlini alıyor.

Salesforce, Slack çalışanları için uzaktan çalışma ile uyumlu yaklaşımın mimarları nitelendirmesini yapıyor. Şimdi bünyesinde bulunan Slack ile, son zamanların gözde eğilimlerinden olan uzaktan çalışma ve bununla ilgili servislerin hakimi olmaya çalışacak. Slack kurucusu ve CEO’su Stewart Butterfield ve Salesforce COO’su Bret Taylor, iki şirketin “dijital öncelikle, dünyanın her yerinde çalışma” felsefesi için nasıl güçlü bir platform oluşturdukları hakkında daha fazla bilgi paylaşmak amacıyla 17 Ağustos’ta bir etkinlik düzenlemeyi planlıyor.

İLGİLİ HABERLER