Teknoloji

Slack 2021 yılına büyük bir kesinti ile başladı

slack salesforce

Slack 2021’in ilk resmi iş gününde ciddi bir kesinti yaşadı. Şirket, bizim zaman dilimimize göre akşam saatlerine gelen zamanda yaptığı açıklamada, “Müşteriler şu anda kanalları yüklemekte veya Slack’e bağlanmakta sorun yaşayabilir. Ekibimiz araştırıyor ve bize ulaşır ulaşmaz daha fazla bilgi vereceğiz. Sebep olduğumuz herhangi bir aksaklık için özür dileriz.” ifadesini kullandı.

Kullanıcılar TSİ 18.00 civarında sorunları bildirmeye başladı ve şirket sorunla ilgili ilk durum güncellemesini 18.14’te yayınladı. Yaklaşık 20.30’dan itibaren, hizmet bazı kullanıcılar için yavaş yavaş normale dönüyor gibi görünüyordu.

Başlangıçta Slack, hizmete bağlanma ve mesajlaşma ile ilgili sorunların yaşandığını bildiriyordu. Durum sayfasında TSİ 19.20’de yapılan bir güncelleme ise, durumu Slack’in tüm yönleriyle, oturum açma, mesajlaşma, çağrılar ve bağlantılar dahil, kullanılamaz olarak göstererek tam bir kesintiye yükseltti. Durum bilgidirimi sayfasında “Daha fazla araştırma yapmak için herkes tarafımızda hazır.” ifadesi de yer aldı.

Slack kesintisi yaklaşık beş buçuk saatte sona erdi

Slack’in TSİ 21.51’deki en son güncellemesi ise şirketin hala bazı sorunları çözmek için çalıştığını gösteriyordu: “Slack’e erişemeyen (örneğin boş bir ekran veya hata gören) müşteriler için, lütfen yeniden yüklemeyi deneyin (CTRL / CMD + R). Aksi takdirde, Slack’e erişmenizi engelleyebileceğinden lütfen yeniden yüklemeyi bekleyin. Ayrıca, Google Takvim ve Outlook Takvim beklendiği gibi çalışmıyor ve bazı e-posta bildirimleri (ör. Slack’te yeni bir doğrudan mesajın bildirimi) gönderilemiyor.”

TSİ 23.12’de yapılan bir durum güncellemesi, sorunların çoğunun çözüldüğünü ve platformun normal şekilde çalıştığını, ancak bazı Google ve Outlook takvim entegrasyonlarının ve e-posta bildirimlerinin hâlâ beklendiği gibi çalışmadığını haber veriyordu. Şirket, “Bu sorunu çözmeye çalışıyoruz ve sorun için özür dileriz” dedi.

Slack, birkaç saat boyunca devam eden kesintiye tam olarak neyin yol açtığı konusunda ise henüz bir açıklama yapmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER