Teknoloji

Skype’tan üçüncü parti uygulama dizini

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Hafta başında grup sohbet servisi GroupMe’yi satın aldığını duyuran Skype şimdi de telefon servisiyle çalışan üçüncü parti uygulamaların dağıtıldığı bir uygulama dizini açtı. Şu anda henüz olgunlaşmamış bu platformun diğer Skype servisleri gibi büyük bir potansiyele sahip olduğu söylenebilir. Skype’ın marka değeri ve kullanıcı sayısı arttıkça, Skype App Directory olarak adlandırılan uygulama dizini de büyüyecektir.

Skype kendi uygulama dizinini oluşturan ilk grup değil. Benzer hareketleri daha önce NVIDIA’nın web tabanlı Tegra Zone uygulama dizininde de görmüştük. NVIDIA da çift çekirdekli mobil işlemcisinin performansının farkına varılmasını sağlayacak uygulamaları, bunun yanı sıra çeşitli haberler o platformdan sunuyordu. Skype’ın dizini ise biraz daha farklı. Bu dizinde yer alan uygulamalar video sohbet ekosisteminin içinde yer alıyor.

Skype Uygulama Dizini içindeki uygulama sayısı şu anda fazla değil. Ayrıca bu uygulamaları doğrudan indirmek yerine geliştiricinin sitesine yönlendirme yapılıyor. Yani, kullanıcı için biraz daha zahmetli bir ortam söz konusu. Skype bu yolu biraz daha sadeleştirse iyi olur.

Skype’ın uygulama dizini üzerinden listelediği uygulamalarla Skype Credits adı verilen kredi sistemini kullanma amaçlı çalışmaları bulunuyor. PayPal ile doğrudan bağlantılı olan bu sistem sayesinde Skype ödemeleri kabul edecek ve kullanıcılar elde ettikleri Skype kredilerini hem Skype hem de ekosistem içinde yer alan uygulamalarda kullanabilecek. Aslında bu sistem geliştiricilerin Skype ile daha yakın ilişki içinde olması için yeterli bir sebep.

İlgili – Skype

İLGİLİ HABERLER