Teknoloji

Skype’nin iPhone’a özel 3G uygulaması 5 milyon kez indirildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Skype’nin iPhone 3G ve 3GS için çıkarmış olduğu ve bu cihazlarda 3G bağlantısı üzerinden arama yapma imkanı sunan Skype 2.0 sürümü geçtiğimiz Cumartesi günü App Store’a düştü. Cumartesi gününden bu yana geçen sürede bu uygulama 5 milyon kişi tarafından indirilmiş. Bu durum 3G VoIP özelliğinin kullanıcılar için ne kadar önemli olduğunu göstermesi açısından kayda değer.

Ne yazık ki, Skype kullanıcılarının 3G üzerinden konuşmaya devam etmek için bir bedel ödemeleri gerekecek. Her ne kadar 1-2 gün önce Skype’nin mobil abonelik koşulunun 2011’e ertelendiğini yazsak da, etraftaki son haberler ve Skype 2.0 uygulamasında yapmış olduğumuz konuşmalardan sonra çıkan uyarı ekranı Ağustos 2010 ile birlikte 3G özelliğini kullanabilmemiz için aylık ücret ödememiz gerektiği yönünde.

Skype abonelik ücretinin makul derecede olacağı konusunda vaatte bulunuyor. Skype’nin mobil işlerden sorumlu yöneticisi Russ Shaw “Kendimizi piyasanın dışında fiyatlandırmak istemeyeceğiz. Müşterilerin şu anda bizi bedava kullandıkları gerçeğini umursamamam mümkün değil.” şeklinde konuşuyor.

Mobil VoIP görüşmeleri paralı olduğunda Skype’nin kullanıcıları nasıl bir tepki gösterecek, bunu merak ediyoruz. Acaba siz Skype’nin 3G özelliğini para verip kullanmaya devam eder misiniz? Görüşlerinizi yorum alanına bekliyoruz.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER